Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Stoeltje 63: De vader van

Mijn Engelse tienerneefje was mee, dus we liepen een halfuur voor Ajax - Nice naar de fanshop, voor een sjaal. De deuren gingen helaas voor onze neuzen dicht. Ik moest aan Bosz denken. Stoppen op het moment dat je echt kunt scoren. Wellicht wat flauw, sorry, maar het is nog zo vers.

03 augustus 2017 - 11:13
UsershyraDesktopajax_dataimages11f1b2b7e56cb29346ef5050d7a36050_normal
Kluivert als boegbeeld van het idee van vol goede moed. © Sjoerd Tullenaar

In het stadion was ik deze rancune gelukkig snel kwijt. De snelle goal van Nice was vervelend, maar Ajax liet zien dat het vol goede moed seizoen 2017/2018 gaat aanpakken. Justin Kluivert was wat mij betreft het boegbeeld van deze instelling. Patrick is op deze manier hard op weg ‘de vader van’ te worden.

Het eindresultaat is behoorlijk klote natuurlijk, maar uit deze avond valt veel positiefs te halen. De jonge gasten gingen ervoor, tegen een goede ploeg. Ze straalden zelfvertrouwen uit. Ook het publiek bleef er negentig minuten achter staan. Het is niet voor niets dat een potje midden in de zomervakantie is uitverkocht. Ajax is hot.

Ik merkte het ook aan mijn neefje. Hij is Arsenalsupporter en is net zo Nederlands als Donny van de Beek Spaans is, niet dus. Toch hoefde ik hem weinig te vertellen, hij kende veel spelers bij naam. De finale in mei heeft Ajax in heel Europa weer zichtbaar gemaakt.

Mijn adoratie voor Dolberg begon hem zelfs wat te irriteren, merkte ik. Altijd maar die Dolberg. Oei, in Londen wordt hij dus op de voet gevolgd.

De finale in mei heeft Ajax in heel Europa weer zichtbaar gemaakt.

Van Nice was hij veel beter op de hoogte dan ik. Zonder Balotelli is het voor mij een vreemdelingenlegioen. Hij wist bij de Fransen ook wie in het vizier was van Premier League-clubs. Wel leuk om die invalshoek mee te beleven. De Johan Cruijff Arena als speeltuin voor het echte werk. De realiteit en niet eens zo heel deprimerend.

Geen Champions League dit seizoen. Ik zal proberen het niet te veel te relativeren. Het was namelijk best leuk en leerzaam geweest. Om maar te zwijgen over het mislopen van poen. Toch kan ik na vorig seizoen niet rouwig zijn om deelnemen aan de Europa League, met of zonder Bosz.

De finale zal dit jaar in Lyon zijn. Een behoorlijk eindje boven Nice. Just saying.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >