Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Stoeltje 63: Kop in het zand

Hoewel Twitter en Whatsapp me met de neus op de feiten bleven drukken, was ik afgelopen week ook een beetje weg van het huidige Ajax, op vakantie. De uitschakeling drong in Bretagne toch iets minder door, dan het thuis had gedaan. Geen Europees voetbal meer dit seizoen, het kwartje begint – weer thuis – langzaam te vallen.

30 augustus 2017 - 16:52
UsershyraDesktopajax_dataimagesaf256600f42f627f2999adc3d3cefdda_normal
Ajax was vooral Jong Spurs, die dagen in Londen. © Pro Shots

We sliepen bij een bevriend Engels echtpaar. Hij fanatiek Tottenham Hotspursupporter. Ajax was vooral Jong Spurs, die dagen. Ik heb hem over Sanchez nog enthousiaster gemaakt dan hij al was, zo ben ik. 

Een tweet van Jan Vertonghen over zijn vertrouwen in de lastige Champions League-poule deed ons vrijdag beiden lachen. Hij was ook zeer geamuseerd toen ik vertelde over de “het zijn maar ***kakkerlakken”-affaire. De echte Ajaxmentaliteit van Jan wordt ook in Noord-Londen erg gewaardeerd. Typisch Spurs, denkt mijn Engelse gastheer. Ik heb het maar zo gelaten.

De echte Ajaxmentaliteit van Jan wordt ook in Noord-Londen erg gewaardeerd

Je kop in het zand steken is als Ajaxsupporter op vakantie niet zo moeilijk. Je laat het er met gemak weer april/mei zijn. Je praat wat over helden uit het verleden, die bij latere clubs voor Europese bekendheid zorgden.

Zelfs maandagochtend lukte het me nog om deze modus vast te houden. Het krantenverslag van PEC - Twente las ik met haast evenveel aandacht als dat van VVV - Ajax. Johnny van het Schip blijft nou eenmaal mijn favoriete rechtsbuiten. Geweldig dat hij terug is in Nederland en meteen succes heeft. Leuk om hem binnenkort in de Johan Cruijff Arena te zien.

Maar Ajax is dus al uitgeschakeld in Europa, door een stel laagvliegers. Bosz staat bovenaan in de Bundesliga, dat las ik ook. De feiten beginnen steeds meer door te dringen. Goed dat er nu een interlandperiode is. Mijn kop hoeft nog even niet uit het zand. 

Wie weten loten 'we' na Scheveningen voor de beker wel weer uit, tegen een club in een grensstreek. Toch een soort Europese uitwedstrijd. Nee, nu ga ik te ver. Ik ben toch echt weer thuis.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >