Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Overmars over Sánchez en meer: 'We hebben heus back-up'

Het doel van Marc Overmars is om bij Ajax een team neer te zetten dat finales kan halen. Toeval of niet, dat lukte vorig jaar. En Ajax betaalt er nu de prijs voor. Het missen van de Europa League dreigt. Wel belooft de directeur voetbalzaken dat er versterking komt.

18 augustus 2017 - 00:05
UsershyraDesktopajax_dataimagesd9005408863a35c6b42e8cb75d154c95_normal
Overmars vreest dat Ajax de prijs betaalt voor het spelen van de EL-finale. © Pro Shots

Het is Ajax niet gelukt om de eerste vier wedstrijden van het nieuwe seizoen te winnen. Als er in wedstrijd vijf en zes niet snel iets verbetert, dreigt nu al een verloren seizoen. Op het Europese vlak is het zeker weten al alarmfase één.

Davy Klaassen en Bertrand Traoré zijn er niet meer, Davinson Sánchez staat op het punt om te vertrekken. Er kwamen twee reservekeepers en een tweede spits voor terug, daar bleef het vooralsnog bij in Amsterdam.

Had Ajax eerder moeten anticiperen? “In de voorbereiding kijk je: welke jonge jongens geef je een kans, pakken ze het op of niet? Er zal heus nog wel wat gebeuren deze dagen, ook bij ons. Er komen ongetwijfeld enkele spelers bij,” antwoordt Overmars voor de camera van Ziggo Sport.

“We doen er alles aan. We bouwen aan een team, daar zijn we vorig jaar en de afgelopen tijd al mee bezig geweest. En we hebben een Europacupfinale gespeeld. Het geld komt echt op twee, maar als Nederlandse club is het moeilijk om mensen binnenboord te houden.”

En blijkbaar ook om mensen aan te trekken. “We hebben wel met spelers gesproken, maar je moet ze ook een eerlijk beeld geven. Een speler wil niet op het tweede plan komen achter Sanchez. Dan is het lastig schakelen. We hebben heus wel back-up klaar staan, maar het draait erom dat we een zo sterk mogelijk team willen neerzetten. En op dit moment is het een beetje onrustig.”

De bezetting van de bank was onder Peter Bosz zeer sterk. Misschien wel te sterk. Als je kijkt wie er nu de bank bevolken, vertelt dit het hele probleem. “Achterin kan er nog wel iemand bij,” erkent Overmars. Eentje of meerdere aankopen? “Nah, daar zeg ik niets op. Als ik twee zeg, is het weer van: er komen er nog twee. Daar wil ik me niet op vastpinnen.”

Blijft het bij een of twee aanwinsten voor de achterhoede en zien de supporters niet liever klasse op het veld dan geld op de bank? De directeur spelerszaken antwoordt: “Misschien komt er nog wel een verrassing bij. We hebben het al bewezen door een ploeg te bouwen die een finale speelde. Daar betaal je soms de tol voor.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >