Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Overmars denkt dat Ajax deze zomer een afslagje miste

Anderhalve week voor het sluiten van de transfermarkt staat alvast een ding vast: de evaluatie bij Ajax wordt een pittige. Anderhalve week voor het sluiten van de transfermarkt is de selectie onaf, vallen de prestaties tegen en is het nog steeds wachten op directe versterking.

20 augustus 2017 - 21:25
UsershyraDesktopajax_dataimages0dcadb1b9499df4500f8e2a1ac2cc978_normal
Het lijkt erop dat Overmars inziet dat hij moet bijsturen. © Pro Shots

Nog afgezien van de heftige voorbereiding kent Ajax een zomer die je als 'zwartwit' kunt typeren. Er worden spelers verkocht voor ongekend hoge bedragen, maar er komen vooral reservekeepers voor terug. En het liefst schuift Ajax eigen jeugd door. Dat valt te prijzen, het kan echter ook doorslaan.

Dat laatste erkent Overmars, tijdens een uitgebreid vraaggesprek met de NOS. “Misschien zetten we te veel in op eigen jeugd. We houden plekjes vrij en dan kan het dun ijs zijn waar je je op begeeft. Als het dan in de voorbereiding tegenvalt, kom je een beetje klem te zitten,” aldus de directeur voetbalzaken.

Ajax kan een nieuwe impuls goed gebruiken, zo lijkt het, maar Marcel Keizer moet het tot dusver toch echt zonder doen. “Als je de weg naar het seizoen bekijkt, hebben we misschien een afslagje gemist of dingen niet goed gedaan. Ik kan mezelf daar kritisch op beoordelen. Het is niet financieel of whatever, wij zitten nu in zo'n sterke positie dat we een voordeel hebben.”

Overmars wijst erop dat de huidige spelers weer even fris in het hoofd moeten worden. Een week of tien geleden speelde Ajax in Stockholm nog een Europacupfinale. Nog voordat er, volgens de directeur, goed is omgeschakeld, dreigt een roemloze aftocht van het Europese toneel. Tel daar een heftige voorbereiding bij op en daar ga je...

“De spelers beginnen nu net weer, maar soms zit zo'n Europese campagne nog in de koppies. De knop moet om, spelers moeten keihard werken, arbeid leveren en dan komt de rest vanzelf,” stelt Overmars. Je zou ook kunnen stellen dat hij wat nieuwe, frisse spelers had kunnen binnenhalen. Zijn er keuzes waar hij spijt van heeft? “Als ik heel eerlijk ben, hebben we wel een kansje laten liggen.”

Tenslotte bestaat er volgens Overmars nog een hardnekkig misverstand over de gang van zaken bij Ajax. “Wat je een beetje leest en hoort: Ajax wil geen geld uitgeven. Dat is niet correct. We willen echt wel wat uitgeven, als de juiste speler er is. Het bedrag is verder niet zo belangrijk."

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >