Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Orejuela wil uiteraard graag in voetsporen Sánchez treden

Ajax gaat door op de Colombiaanse toer. Na Mateo Cassierra en Davinson Sánchez is nu Luis Manuel Orejuela onderweg naar Amsterdam om het Ajaxshirt aan te trekken. De filmpjes beloven alvast veel leuks. Orejuela hoopt snel zijn stempel te drukken.

10 augustus 2017 - 13:55
UsershyraDesktopajax_dataimagesfe86d3181044014ed67c8d65313cb261_normal
Hopelijk zijn er straks ook zulke toffe foto's van Orejuela. © Pro Shots

Hoewel Cassierra tot dusver niet veel indruk heeft gemaakt bij Ajax, durft de club het aan om wederom een speler weg te lokken bij Deportivo Cali. Cassierra stond er in de spits, Orejuela speelde er rechtsback. Al rent hij het allerliefst hard naar voren.

“Ik heb Davinson en Mateo veelvuldig gesproken en mooie verhalen gehoord over Ajax en Amsterdam. Het was niet eens nodig om ze om advies te vragen,” deelt Orejuela met De Telegraaf. “Door hun enthousiasme wist ik zeker dat ik naar Nederland wilde.”

De verwachting is dat de verdediger vrijdag in Amsterdam arriveert en daarna wordt gekeurd en gepresenteerd. De uitwedstrijd tegen Heracles Almelo komt voor Orejuela nog te vroeg, daarna zien we hopelijk snel een van zijn befaamde rushes.

Orejuela ziet de ontwikkeling van Sánchez bij Ajax als een groot voorbeeld. “We kennen elkaar van de nationale elftallen en hebben een klik in het veld. Ik wil hetzelfde bereiken als Davinson en het liefst even snel. Daar ga ik in elk geval mijn best voor doen.”

Orejuela is blij dat er momenteel twee Colombianen bij Ajax voetballen – het blijft altijd afwachten of dit in september nog steeds zo is – en hoopt op hun hulp, maar hij is ook zeker van plan om op eigen benen te staan.

“Ik reis alleen en zal de eerste tijd waarschijnlijk in een hotel verblijven. Maar dat is met Davinson en Mateo als gids geen probleem, ze zullen me wegwijs maken in Amsterdam. Dat zal me zeker helpen, maar ik ben ook een jongen die zelf dingen wil ontdekken. En zijn eigen stempel wil drukken.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >