Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Lamprou traint al mee en benut Ajax als springplank

De derde keeper als meest opvallende speler bij de afsluitende training voor een return in de voorronde van de Champions League? Precies daarvan is dinsdag sprake bij Ajax. Kostas Lamprou meldde zich op het trainingsveld.

01 augustus 2017 - 10:52
UsershyraDesktopajax_dataimages6854e0822e76645c69c39f89f1192ec7_normal
De kans is klein dat we Lamprou dit seizoen in de Arena zien. © Pro Shots

De doelman staat op het punt om zich voor een seizoen aan Ajax te verbinden en trok alvast zijn handschoenen aan. De 25-jarige Lamprou wordt aan de selectie toegevoegd omdat er nogal wat keepers te maken hebben met persoonlijk ongemak.

Lamprou verdedigde de voorbije drie seizoenen het doel van Willem II, maar de gewenste overstap naar het buitenland bleef uit. Vandaar dat de Griek snel toehapte toen Ajax toenadering zocht.

Dat is op zich best opmerkelijk, aangezien de keeper zich niet altijd even goed uitliet over de club waar hij een jaartje deel uitmaakte van de jeugdopleiding. Het zegt ook genoeg dat Lamprou diverse tweets over zijn affectie voor Feyenoord verwijderde.

Te laat uiteraard, want het internet vergeet niets en voetbalsupporters evenmin. Wat brengt Lamprou er nu toe om toch het keeperspak van Ajax aan te trekken? Simpel wel, Ajax staat goed op je cv en wie weet wat de toekomst brengt.

“Iedereen mag zijn mening hebben, maar het is mijn leven. Mijn carrière. Bij Ajax ga ik veel dingen meemaken, daar word je alleen maar beter van. Er is nu nog geen interesse uit het buitenland, maar ik denk dat er door een jaar Ajax veel deuren opengaan,” aldus Lamprou tegenover het Brabants Dagblad.

Lamprou noemde Ajax in het verleden een kille club en staat nog steeds achter die woorden. “Als kleine jongen, net uit Griekenland gekomen, ben ik door bepaalde mensen niet goed opgevangen.”

Het gekke is dat Lamprou volgens de kop boven het artikel ook dingen zegt over foto’s die nu rondgaan op internet, maar in het daadwerkelijke verhaal blijkt hier niets van.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >