Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax zet in op Wöber als opvolger van Sánchez

Als het aan Ajax ligt, wordt Maximilian Wöber de verdedigende versterking waar zo’n behoefte aan is. De Oostenrijker stond eerder deze zomer ook al in de belangstelling, maar het leek hem niets om achter Davinson Sánchez op de bank te zitten.

20 augustus 2017 - 13:27
UsershyraDesktopajax_dataimages7a4848fe9765ad924c536282ed88c7dc_normal
Rapid verwacht dat Overmars nog wel terugbelt. © Pro Shots

Daar kun je de negentienjarige Wöber, speler van Rapid Wien, geen ongelijk in geven. De transfer van de Colombiaan naar Tottenham Hotspur verandert de zaak echter compleet en dus doet Ajax een tweede poging.

Die lijkt meer succes te hebben, al werd een eerste bod van 5 miljoen euro geweigerd. Rapid zet in op het verbreken van zijn hoogste uitgaande transfer ooit. Het record is nu nog in handen van spits Robert Beric, die voor 7,5 miljoen euro vertrok.

“Er is weinig hoop dat Maximilian bij ons blijft,” liet technisch directeur Fredy Bickel weten. Ook de trainer, Goran Djuricin, meldde tijdens een persmoment dat een vertrek van Wöber nabij lijkt. “Ik blijf bij Rapid,” beloofde Wöber een paar weken geleden nog.

Dit deed na hij het brengen van een bezoek aan De Toekomst. Wij Ajacieden weten hoe het voelt als een speler na het uiten van zulke teksten alsnog vertrekt. Blijkbaar zijn we niet de enige club die er last van heeft.

Overigens viel Wöber  in de wedstrijd tussen Rapid Wien en Sturm Graz geblesseerd uit. De verdediger kampte met een hoofdwond. Het schijnt verder allemaal mee te vallen. De nederlaag (1-2) betekent dat Rapid na vijf potjes in de Oostenrijkse middenmoot staat.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >