Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax neemt vleugelaanvaller Johnsen over van Heerenveen

Het gaat ineens hard met de aankopen. Luis Orejuela is – als hij de medische keuring doorstaat – binnen en datzelfde geldt voor Dennis Johnsen. Wie? Dennis Johnsen. De Noorse vleugelaanvaller komt over van sc Heerenveen.

11 augustus 2017 - 14:36
UsershyraDesktopajax_dataimages4bdc3b4a118fe9348e7fb92143d31a4b_normal
Johnsen stond op het punt zijn debuut te maken bij Heerenveen. © Pro Shots

Om heel eerlijk te zijn kennen we de negentienjarige Johnsen precies net zo goed als Orejuela. Dat is ook niet zo gek, want hij kwam nog niet uit voor het eerste elftal van Heerenveen. Maar als we de gemiddelde kenner van het Friese voetbal zo horen, kan hij aardig voetballen.

Ook bij de club zijn ze niet blij met het vertrek van Johnsen, die zijn nog een jaar lopende contract niet wilde verlengen. “Het is enorm jammer dat een talent als Dennis vertrekt, nog voordat hij zijn debuut heeft gemaakt,” zegt technisch manager Gerry Hamstra op het digitale thuis van de Friezen.

“Als club hebben we er alles aan gedaan om hem te behouden, maar helaas bleek dit niet mogelijk,” vervolgt Hamstra. “Hoewel we hem liever langer in Friesland hadden zien spelen, wensen wij hem het allerbeste toe bij Ajax.”

Volgens Omrop Fryslân maakt Ajax 2 miljoen euro over naar Heerenveen. Dat is best een aardig bedrag voor een talent met een aflopend contract. Johnsen werd in 2015 door Heerenveen overgenomen van Rosenborg BK, dus wie weet heeft hij nog wat tips voor de ontmoeting met de Noren.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >