Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Veltman volgt Klaassen op en is de nieuwe aanvoerder

De verrassingen volgen elkaar in hoog tempo op voor Joël Veltman. De verdediger bereikte met Ajax een akkoord over het verlengen van zijn contract tot 2020 en kreeg vrijdag applaus van zijn medespelers. Veltman draagt dit seizoen de aanvoerdersband.

07 juli 2017 - 10:39
UsershyraDesktopajax_dataimages7da3d566cd370a011fb149d034d3e762_normal
Veltman en Schöne waren de twee grootste kanshebbers op de band. © Pro Shots

Sinds bekend werd dat Veltman deze zomer niet vertrekt uit Amsterdam, was het wachten op dit bericht. En nu is het officieel. De nummer 3 is de opvolger van Davy Klaassen, die klaar was voor een volgende stap en vanaf dit seizoen Everton dient.

Veltman was al een van de vice-aanvoerders en schuift nu een plekje op in de pikorde. Een andere serieuze kandidaat was Lasse Schöne, maar het is even afwachten hoeveel speeltijd hij komend seizoen krijgt nu de nieuwe generatie aan de deur klopt.

Veltman lijkt juist verzekerd van een basisplaats, al is het maar omdat Kenny Tete wel een transfer gaat maken. Tete raakte zijn vaste stek in de basisploeg kwijt en als je Mino Raiola als zaakwaarnemer hebt, weet je dat de kans op bijtekenen klein is.

En zo valt de keuze van Marcel Keizer dus op Veltman. De 25-jarige Veltman hoort al sinds 2012 bij het eerste elftal en werkte inmiddels 166 wedstrijden af in Ajaxshirt. Veltman is lang niet bij iedereen onomstreden, maar scoort helemaal geen slechte cijfers.

Het is soms maar net wat je wilt zien. Feit is dat Veltman een vrij solide kracht is, zo schat Keizer nu als derde trainer van Ajax op rij in. Tel daarbij op dat hij over de juiste leeftijd en ervaring beschikt en de keuze is verklaard.

We wachten trouwens nog op officieel bericht over de contractverlenging.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >