Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

TV-tip: twee oefenpotjes tussen Olympique Lyon en Ajax

Het is een drukke dinsdag voor de selectie van Ajax. Er staan twee oefenwedstrijden op het programma, ook nog eens tegen dezelfde tegenstander. De Ajacieden maken zich op voor een krachtmeting met Olympique Lyon. Ajax TV (17.00 uur) en Ziggo Sport (21.00 uur) zijn erbij.

18 juli 2017 - 10:47
UsershyraDesktopajax_dataimagesed75981e86eb4dac90f82018eac176c5_normal
Het oefenpotje vergeten we vast een stuk sneller. © Pro Shots

De echte krachtmeting met Lyon vond natuurlijk eerder dit jaar al plaats. En die werd beslist in het voordeel van Ajax, wat een finaleplek in de Europa League opleverde. Die twee wedstrijden staan ons nog helder voor de geest. Vooral de thuiswedstrijd was zeer bijzonder.

Anno nu is alles anders. Ajax verloor de finale die volgde en raakte recent ook Appie Nouri kwijt. Het zijn moeilijke dagen, maar er staat nu eenmaal een seizoen voor de deur en dus met Ajax door. De Ajacieden komen om 17.00 en 21.00 uur in actie.

Marcel Keizer stuurt bij het middagpotje, op het trainingscomplex van Lyon, een mix van talenten en reserves het veld op. De avondwedstrijd vormt het hoofdmenu. Dan komt in Stade Pierre Rajon de beoogde basiself in actie tegen oude bekenden als Kenny Tete en Bertrand Traoré, als hij tenminste niet meer ziek is. 

De oefenpotjes zijn allebei te volgen, maar let wel even op. De vroege wedstrijd van 17.00 uur kun je kijken dankzij een stream op het digitale thuis van Ajax, de 'echte' oefenwedstrijd om 21.00 uur wordt uitgezonden door Ziggo Sport.

Als je digitale televisie hebt van Ziggo kun je gratis kijken via kanaal 14 en ook als je abonnee bent van alleen de sportzender zit je geramd. Ook abonnees van andere aanbieders kunnen Ajax kijken, al staat hier wel een kleine investering (3,99 euro) tegenover.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >