Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tegenstand uit Rotterdam nieuw voor Ajax Vrouwen

Het is de tijd van het jaar waarin de nieuwe competitieschema’s bekend worden. Zo ook voor Ajax Vrouwen. Er valt iets op als we naar de indeling kijken. Er is dit jaar voor het eerst tegenstand uit de regio Rotterdam. En Telstar is vv Alkmaar geworden.

07 juli 2017 - 11:52
UsershyraDesktopajax_dataimagesd90c89556da07019c54d103cded17468_normal
Het doel van Ajax Vrouwen is om de titel te prolongeren. © Pro Shots

Ajax Vrouwen legde vorig seizoen voor het eerst in haar bestaan beslag op de dubbel. De KNVB-beker was al een keertje gewonnen, dit keer werd voor het eerst de schaal naar De Toekomst gehaald. De regerend kampioen trapt het seizoen af tegen Achilles’29.

De opener staat op het programma voor 3 september. Het seizoen begint zo laat omdat volgende week eerst het EK vrouwen wordt gespeeld en hier de nodige speelsters van Ajax aan meedoen. Klik hier om het volledige speelschema te bekijken. Het klopt dat er meer wedstrijden dan voorheen op zondag zijn.

Iedere speelronde is er een club vrij. Dit komt door het oneven aantal clubs (negen) dat zich inschreef voor de eredivisie. Er wordt opnieuw afgesloten met play-offs. De beste vijf ploegen plaatsen zich voor de ontknoping en die vijf starten met een gehalveerd puntenaantal.

Excelsior Barendrecht is nieuw en dus treedt de regio Rotterdam toe tot het hoogste niveau binnen het Nederlandse vrouwenvoetbal. Het gaat om een samenwerking tussen de profclub en de amateurs van BVV. Excelsior Barendrecht werkt haar thuisduels af op Woudestein.

Een andere nieuwkomer is vv Alkmaar. Alkmaar is in feite het Telstar van vorig seizoen, behalve dat de ploeg niet meer als Telstar is ingeschreven. De gemeente Alkmaar ziet grote kansen, daarom is de boel overgeheveld. Gek genoeg nam Telstar juist de vrouwenploeg over van AZ toen het mis ging met Dirk Scheringa en DSB.

Waar Ajax Vrouwen richting Rotterdam gaat, vroegen de amateurs van Ajax Zaterdag 1 juist overplaatsing aan. Dat bericht kwamen we laatst tegen in Het Parool. De diverse wedstrijden in de regio Rotterdam stonden vorig seizoen bol van de verkeerde spanning, vanwege de rivaliteit tussen Ajax en Feyenoord.

Minpuntje is wel dat de amateurs nu niet uitkomen tegen andere amateurclubs uit Amsterdam en er dus diverse derby’s verdwijnen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >