Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Stilstand is achteruitgang

Het nieuwe seizoen staat al voor de deur. Zelden bereidde Ajax zich met zulke gemengde gevoelens voor. Ik vind het uiteraard logisch als blijkt dat de spelers er tegen OGC Nice niet klaar voor zijn. De weinige nieuwe impulsen kan ik minder goed plaatsen, maar hopelijk ben ik te voorbarig.

20 juli 2017 - 16:49
UsershyraDesktopajax_dataimages54ccf30f8ce008b2a5757e90d2be5e10_normal
Wie kan Ajax net als Traoré van een impuls voorzien? © Pro Shots

Stilstand is achteruitgang, hoor je vaak zeggen. Als ik kijk naar de ontwikkelingen van deze zomer op de transfermarkt, lijkt het alsof Ajax weer tot stilstand is gekomen. Ja, aftrappen doen we woensdag pas. Maar weten jullie nog waar het vorig seizoen fout ging?

In de eerste weken dus… Hakim Ziyech bleek de beste paniekaankoop ooit, maar de Champions League was al een utopie en de achterstand op Feyenoord bedroeg vijf punten. Dat gaatje bleek achteraf te groot. Ajax kwam langszij, nimmer voorbij.

In de tussentijd sprongen er wat kikkers uit kruiwagens en selecteerde Peter Bosz door. Bazoer viel af, El Ghazi ging weg, linksback Dijks verloor zijn plek aan een middenvelder. Het deed Ajax goed, al die ontwikkelingen. Daarom is het zo spijtig dat er weer een voet op de rem lijkt geplaatst.

Vergeet niet dat Dolberg, Kluivert en De Ligt starten aan dat o zo moeilijke tweede seizoen.

De overgebleven kern is best prima. Maar wat als een Sánchez of Ziyech wegvalt met een blessure of schorsing? Vergeet niet dat de talenten Dolberg, Kluivert en De Ligt starten aan dat o zo moeilijke tweede seizoen, nog maar kort na hun doorbraak. En Ajax was met de wispelturige huurling Traoré desondanks gevaarlijker dan zonder Burkinees.

Alleen al daarom had ik meer activiteit op de transfermarkt verwacht. Maar er is nog niet eens een echte linksback aan de selectie toegevoegd. Alweer niet! Het ontbreekt Ajax er al jaren aan en Sinkgraven doet het best leuk, maar blijkt ook van glas. Ik vind het serieus leuk dat er weer een dure Braziliaan komt, maar een paar weekjes eerder was geen overbodige luxe geweest.

Wat dat betreft opereert Feyenoord naar zijn mogelijkheden. Wordt er een poppetje verkocht? Dan komt er vrijwel direct een nieuw poppetje. Qua prijs-kwaliteitverhouding hoefde ik Haps en St. Juste niet in Ajaxshirt te zien, maar de gang van zaken in De Kuip kan ik aardig volgen. Het vertrek van Traoré is al sinds de lente bekend.

Ik ben er nog altijd van overtuigd dat het plafond in de Johan Cruijff Arena een stukkie hoger ligt. Alleen helpt het wel mee als Ajax van de hoogste duikplank durft te springen. En bijvoorbeeld eens een pure linksback koopt. Plus bijtijds een extra vleugelflitser.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >