Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Oranjevrouwen op EK van start met overwinning

Oranjevrouwen heeft zondag een prima eerste stap gezet op het EK. De beste speelsters van Nederland waren met 1-0 te sterk voor de elite van Noorwegen. Dit alles gebeurde in een uitverkochte Galgenwaard, terwijl ook nog eens 2,1 miljoen fans televisie keken.

17 juli 2017 - 10:06
UsershyraDesktopajax_dataimages00fee7f63f4ab9511567704472df9ea8_normal
Hier groeit Van de Sanden uit tot matchwinnares. © Pro Shots

Een betere start had Nederland zich niet kunnen wensen in groep A. Het elftal van Sarina Wiegman had al binnen een minuut op voorsprong kunnen staan. Dat bleek nog net te mooi om waar te zijn, er moest geduld worden betracht.

Het wachten werd pas in de 66ste minuut beloond, via een rake kopbal van FC Twente-speelster Shanice van der Sanden. Noorwegen probeerde nadien meer en meer druk te geven, maar dit lukte slechts af en toe.

Nederland had de score nog verder kunnen opvoeren, maar diverse mogelijkheden waren niet aan Vivianne Miedema besteed. Gelukkig was dit niet van invloed op het eindresultaat en zijn de eerste drie punten binnen.

Desiree van Lunteren was de enige Ajaxvrouw die in actie kwam. De aanvalster wordt bij Oranje, gek genoeg, meestal als rechtsback opgesteld. En nu dus ook. In de slotfase viel Stefanie van der Gragt nog in. Van der Gragt versterkt de Ajaxvrouwen volgend seizoen.

Oranjevrouwen vervolgt het toernooi donderdag met een wedstrijd tegen Denemarken, dat ook al drie punten in de tas heeft. De Denen waren met 1-0 te sterk voor België. De winnaar van de krachtmeting op Het Kasteel zet dus een grote stap richting de kwartfinale.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >