Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Onana wordt klaargestoomd voor krachtmeting met Nice

Er spelen momenteel bij Ajax veel zaken die losstaan van voetbal, maar langzaamaan komt ook de heenwedstrijd tegen OGC Nice dichterbij. Het is de bedoeling dat Andre Onana zonder ook maar een oefenwedstrijdje te keepen plaatsneemt onder de lat.

18 juli 2017 - 10:19
UsershyraDesktopajax_dataimagesd50969ef31afb98206fd739dfaae45eb_normal
Onana kent een gekke voorbereiding op het nieuwe seizoen. © Pro Shots

Onana kwam met Kameroen uit op de Confederations Cup en meldde zich maandag weer in Amsterdam. Dat is geheel volgens afspraak, aangezien hij als international recht had op zijn vakantie. Feit is nu wel dat Ajax moet opschieten om de doelman fit te krijgen.

Terwijl voor zijn ploeggenoten deze week een tripje naar Frankrijk op het programma staat – om te oefenen tegen Olympique Lyon – werkt Onana zich op De Toekomst in het zweet. Dit meldt Freek Jansen van Voetbal International verspreid over verschillende tweets.

Ook keeperstrainer Carlo l'Ami blijft in Amsterdam, zodat Onana er over ruim een week klaar voor is als het in Nice om het echie gaat. Amin Younes is wel al meegereisd naar Frankrijk. Younes won met Duitsland zelfs de Confederations Cup, maar traint sinds vrijdag al mee.

Younes kwam eerder terug van vakantie omdat hij deze zware dagen graag met zijn teamgenoten wil doorbrengen. Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk spelers vanavond negentig minuten in de benen hebben, maar we vragen ons af of dit ook voor de buitenspeler geldt.

Daley Sinkgraven komt vanwege zijn knieblessure niet in actie.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >