Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Nouri succesvol gereanimeerd en toen in slaap gebracht

We hebben een eerste update over de toestand van Appie Nouri. Ajax meldt via de persman dat Nouri met succes is gereanimeerd op het veld en vervolgens in stabiele toestand per helikopter is vervoerd naar een ziekenhuis. Na de succesvolle reanimatie is Nouri in slaap gebracht.

08 juli 2017 - 18:44
UsershyraDesktopajax_dataimagesf4be08ee9538b8da0d5f6be4fb288424_normal
Hopelijk volgt er nog veel meer positief nieuws over Nouri. © Pro Shots

Nouri zakte halverwege de tweede helft van Ajax - Werder Bremen plotseling in elkaar, terwijl de bal aan de andere kant van het veld was. Hij werd vervolgens ruim twintig minuten lang verzorgd op het veld, voordat hij naar het ziekenhuis werd gevlogen.

Nouri ging om onduidelijke redenen onderuit op het veld, maar het vermoeden van de dokteren is dat er sprake was van hartritmestoornissen. Als je het puur feitelijk bekijkt, is de reanimatie van Nouri geslaagd. Vandaar dat er wordt gesproken over stabiele toestand.

Na de geslaagde reanimatie is Nouri in slaap gebracht. Hij heeft een hartslag en ademde zelfstandig, maar de dokteren vonden hem beter om hem in slaap te brengen en te beademen. Dit omdat er dan sprake is van een betere ademhaling.

De teamgenoten van Nouri zijn in de kleedkamer geinformeerd over de toestand van hun ploeggenoot. De dokter van Ajax reist met de politie mee naar het ziekenhuis waar Nouri ook naartoe wordt gebracht. De spelers stappen in de bus en gaan terug naar het hotel waar ze al de complete trainingsweek verbleven.

Als er op een later moment meer nieuws valt te melden, gebeurt dit via de kanalen van Ajax. Maar niet nadat eerst de familie van Nouri op de hoogte is gebracht. Het valt op dit moment uiteraard niet te voorspellen wanneer er een update komt en of ook die positief zal zijn.

Dit artikel is tot stand gekomen op basis van een verklaring van de perschef van Ajax tegenover de verzamelde pers in het Lindenstadion, waarbij ook Ajax Life van de partij was.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >