Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Dolberg ziet geen reden om te vertrekken bij Ajax

Mooie berichten uit Oostenrijk, waar Ajax in het Zillertal hard werkt om scherp te zijn voor de Europese voorrondes. De sticker met ‘not for sale’ plakte Marc Overmars al eerder op de etalage waar Kasper Dolberg als groot talent in staat. De spits wil best bij Ajax blijven.

05 juli 2017 - 11:27
UsershyraDesktopajax_dataimagesc6a19bf226b661258c8157ddf6fa2298_normal
Dolberg moet Huntelaar goed in de gaten houden komend seizoen. © Ajax Images

Bij Ajax TV werd de tekst ‘not for sale’ van Marc Overmars voorgelegd aan de Deense spits. “Dat vind ik prima. Ik ben gelukkig hier, dus is er geen reden om weg te gaan.”

Het is voor supporters fijn dat het talent het naar z’n zin heeft bij Ajax. En dat de club financieel in de positie is om elk aannemelijk bod te kunnen weigeren. Maar of de hoofdprijs hoe dan ook wordt geweigerd, is nog maar de vraag.

Dennis Bergkamp verwoordde dat woensdag als volgt in de Voetbal International: “Er zal nog getrokken worden aan sommige spelers. Dan krijgen we met dilemma’s te maken. Financieel is er geen noodzaak spelers te verkopen. Dus bij jongens die je per se wilt houden, kun je ervoor gaan liggen. Alleen, tot welke prijs doe je dat in deze krankzinnige markt?”

Voor de nog jonge Dolberg is het komende jaar een kans om met Klaas Jan Huntelaar, een door de wol geverfde spits en Ajacied, te werken. “Hij is een ervaren speler, een goede aanvaller. Ik hoop dat ik wat van hem kan leren,” bevestigt Dolberg. “Ik keek vandaag naar hem tijdens de training. Hoe voetbalt en hoe hij loopt. In de toekomst verwacht ik nog veel met hem over de spitspositie te praten.”

Concurrentie ia altijd goed, ook voor de Deense topper. “Ik denk niet dat ik zomaar de eerste spits ben. Ik moet laten zien dat ik de beste ben.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >