Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Boilesen loopt met gebroken borstbeen nare blessure op

Het goede nieuws is dat Nicolai Boilesen dit prille seizoen best veel speeltijd krijgt, het slechte nieuws is dat hij ruim een maand niet kan voetballen. De Deen liep tijdens de wedstrijd van FC Kopenhagen tegen Hobro (0-0) een gebroken borstbeen op.

31 juli 2017 - 17:11
UsershyraDesktopajax_dataimages116e7b37b96a5a4a8c3ad039d3232914_normal
Boilesen was dit voorjaar nog op bezoek bij Ajax. © Pro Shots

Het gaat gelukkig om een ‘gunstige’ breuk – opgelopen bij een botsing – en dus zijn de gevolgen voor de 25-jarige Boilesen te overzien, maar een gebroken borstbeen is niet iets om vrolijk van te worden. De voormalig speler van Ajax liep de blessure zaterdag op.

Hij moest zich in de rust laten vervangen, ging naar het ziekenhuis voor controle en was pas zo’n 48 uur later weer thuis. Dat is een teken dat alles goed gaat. Maar voetballen zit er de komende vier tot zes weken niet in, meldt FC Kopenhagen.

Boilesen kampte in zijn periode bij Ajax veelvuldig met blessures aan zijn hamstring en keerde na het aflopen van zijn contract terug naar Denemarken. De linkspoot had enige tijd nodig om weer fit te geraken, maar we zagen hem wel in actie in de toen nog Amsterdam Arena.

Dit seizoen staat de teller voor Boilesen al op 226 minuten, tegenover 501 minuten in het complete vorige seizoen, maar het duurt dus een poosje voordat hier weer minuten aan kunnen worden toegevoegd.

Overigens is Kopenhagen na vele transfers het seizoen wisselvallig gestart. Het pakte vijf punten uit de eerste drie competitieduels en staat halverwege de derde voorronde van de Champions League op achterstand.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >