Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Balotelli mist return tegen Ajax, voordeel of nadeel?

Nieuws uit Nice, van de plaatselijke OGC nog wel. Mario Balotelli moet verstek laten gaan voor de return tegen Ajax. De spits kampt met een blessure aan zijn bovenbeen. Daardoor is hij niet op tijd fit. Maar is Ajax beter af met of zonder Balotelli?

31 juli 2017 - 13:40
UsershyraDesktopajax_dataimagese3b41a865bc5b300c86e7e94e4eb2c4b_normal
Balotelli ontbreekt weliswaar, er is altijd een vervanger... © Pro Shots

De blessure van Balotelli is niet ernstig en hij moet komend weekeinde weer kunnen spelen, maar de wedstrijd tegen Ajax komt nog net te vroeg. De Italiaan maakte in Nice de openingstreffer en werd in de tweede helft gewisseld.

Verder was hij onzichtbaar. Of, nou ja, hooguit irritant. Balotelli gooide zijn schoen richting de scheids toen hij geen overtreding mee kreeg en deelde een flinke schop uit aan Donny van de Beek. Gelukkig kwam daar geen letsel uit voort.

Balotelli werd halverwege de tweede helft van Nice - Ajax (1-1) vervangen door Alassane Plea, die op de counter een stuk actiever oogde. Plea was ook de speler die namens Nice in de blessuretijd een enorme kans op de winnende miste.

Het scheelt in ieder geval dat Nice een aanvallende optie minder heeft. En dat Balotelli niet per ongeluk alsnog een keertje op de goede plek kan staan. Hoe voordelig dan wel nadelig zijn absentie verder is, zal woensdagavond moeten blijken.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >