Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Appies benen

Het zijn zijn benen. Appies benen. Ze liggen zo stil. De benen die zo klaar waren een podium te pakken, om de Johan Cruijff Arena nu echt te veroveren. Ze liggen zo stil.

08 juli 2017 - 19:13
UsershyraDesktopajax_dataimages1e42fa7228a9266f368917e907215f47_normal
Appies benen, ze verdienen een ander applaus © Pro Shots

Ik kijk om me heen, langs de kant in het Lindenstadion. Alles en iedereen is stil. Mensen kijken naar het veld. Ook naar Appies benen?

Ze blijven kijken. Mobiele telefoons in de hand. Om te appen. Foto's worden amper gemaakt, filmpjes ook. Gelukkig. Sommige dingen zie je liever niet. Zoals de stil liggende benen van Appie. 

Ik voel tranen, ik zie tranen om me heen. Gespannen gezichten. Niemand wil weggaan, fans van Ajax en fans van Werder. Er is saamhorigheid. Spelers lopen heel langzaam naar de kleedkamer, draaien zich steeds om. Ook zij willen eigenlijk niet gaan. Niet zolang ze niet weten hoe het gaat. Dat hij stabiel is, en in slaap is gebracht, durft niemand op dat moment te hopen. Door die benen. 

Pas als de helikopter er is en de stadionspeaker de mensen vraagt weg te gaan, komt de massa in beweging. Eerst is er applaus. Een hard en respectvol applaus, maar ook een heel verkeerd applaus voor de benen van Appie. 

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >