Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax vindt Viergever te belangrijk om te verkopen

Jonge talenten staan bij Ajax constant te trappelen, maar een speler van 27 die zich in zijn derde seizoen plotseling in de basis speelt? Dat lukt alleen als je Nick Viergever heet. De situatie van de verdediger is nu vrij complex, maar Marc Overmars is niet van plan hem deze zomer te verkopen.

19 juli 2017 - 11:33
UsershyraDesktopajax_dataimagesd3c88518bb483f8c06ba75a487be546b_normal
Viergever en Sánchez vormen achterin een prima duo. © Pro Shots

De goede prestaties van Ajax en Viergever zorgden voor belangstelling vanuit de Bundesliga – zo wordt Bayer Leverkusen al een weekje genoemd – en daar komt nog eens bij dat sprake is van een contract dat in 2018 afloopt. Tel hierbij op dat beide partijen nog niet praten over verlenging.

Dan denk je: Ajax staat ervoor open om te verkopen. Fout! Het is de bedoeling dat Viergever deze zomer in Amsterdam blijft. “Nick blijft bij Ajax. Hij is met zijn ervaring belangrijk en dus niet te koop,” reageert Overmars via De Telegraaf.

We vernemen via berichtgeving van Voetbal International juist dat Viergever best trek heeft in een nieuwe uitdaging, al is het maar omdat hij niet weet wat Ajax op de lange termijn van plan is. En je kunt niet iedere dag op je 27ste nog een mooie stap maken, na een finaleplaats in de Europa League.

Overmars voegt iets toe over de contractstatus van Viergever. “Dat komt later,” is zijn reactie als dit onderwerp wordt aangesneden. Probleem is ook dat Ajax is uitgekeken op Dijks, Riedewald, Tete en Westermann, met als gevolg dunne spoeling achterin. De kwetsbaarheid van Daley Sinkgraven helpt evenmin mee.

Onder Marcel Keizer lijkt dan ook opnieuw een basisplaats te lonken voor Viergever, desnoods als linksback. Al schijnt Ajax wel op zoek te zijn naar tenminste een extra linksbenige verdediger.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >