Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax treft OGC Nice in voorronde Champions League

De wereld staat stil in Amsterdam, maar niet op het hoofdkwartier van de Uefa. Daar werd ‘gewoon’ geloot voor de voorronde van de Champions League. Ajax is gekoppeld aan OGC Nice en begint met een uitwedstrijd.

14 juli 2017 - 12:25
UsershyraDesktopajax_dataimages8f938b4384ba719ba6e44a1ff2770f41_normal
Hopelijk kunnen we weer juichen na het verslaan van Fransen. © Pro Shots

Het uitduel wordt in de laatste week van juli gespeeld. Het is nog niet bekend of het gaat om dinsdag 25 of woensdag 26 juli. De return volgt een week later, op 1 of 2 augustus, in de Johan Cruijff Arena.

Meestal kon Ajax wel een potje inkomen tegen een mindere tegenstander, maar deze loting valt niet mee. Nice eindigde vorig seizoen elf punten boven Olympique Lyon en Ajax had er al grote moeite mee om die Franse ploeg van zich af te schudden.

De Europese prestaties van Nice vielen dan weer tegen. De Fransen eindigden als laatste in een groep met Schalke 04, Krasnodar en Red Bull Salzburg. De bewoner van de Allianz Riviera (capaciteit 35.624) bleef steken op zes punten uit evenveel wedstrijden.

Bij Nice komen we onder maar Mario Balotelli tegen, die vorig seizoen door de club uit Zuid-Frankrijk werd opgeraapt en recent zijn contract verlengde. Saillant detail is dat Nice weigerde trainer Lucien Favre af te staan aan Borussia Dortmund.

Daarna kwamen de Duitsers uit bij Peter Bosz en de rest van het verhaal is bekend. Het wordt voor Marcel Keizer een hels karwei om zijn ploeg voor te bereiden op het treffen in Frankrijk. De voorbereiding van Ajax is flink verstoord sinds Appie Nouri zaterdag in elkaar zakte.

De Uefa stond vlak voor aanvang van de loting stil bij de gebeurtenissen rond Nouri. De Europese voetbalbond wenste Nouri, zijn familie en Ajax alle mogelijke sterkte toe in deze moeilijke tijd.

We wachten de informatie van Ajax af wat betreft het hervatten van de kaartverkoop.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >