Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Younes wint bij debuut niet van Schöne en Dolberg

Voor Amin Younes krijgt het seizoen nog een serieus staartje. Waar de meeste van zijn Ajaxcollega's hier en daar een oefenwedstrijdje spelen in aanloop naar Luxemburg-thuis of iets soortgelijks, maakt de vleugelspits zich met het Duits elftal op voor de Confederations Cup. In voorbereiding op dat mini-WK maakte Younes dinsdagavond tegen Denemarken zijn debuut in die Mannschaft.

07 juni 2017 - 10:28
UsershyraDesktopajax_dataimages77ca57039a6d09e198d94b2c1e85ed6d_normal
Younes' goede tweede seizoenshelft is beloond met een debuut. © Pro Shots

De kleine dribbelaar kwam 24 minuten voor het einde in het veld, daarmee was hij de eerste eredivisiespeler ooit in nationale elftal van Duitsland. De Duitsers stonden op dat moment met 1-0 achter door een doelpunt van oud-Ajacied Christian Eriksen. Dankzij Joshua Kimmich, die twee minuten voor tijd de gelijkmaker scoorde, begon Younes zijn interlandcarrière niet met een nederlaag.

Op het moment dat Younes debuteerde stond er met Lasse Schöne al een andere Ajacied in het veld. De nummer zes van Ajax kwam direct na rust in het veld. Dankzij Kasper Dolberg waren er in het laatste kwartier zelfs drie Ajacieden actief in het stadion van Brøndby.

De Confederations Cup, met naast Younes ook Andre Onana, begint 17 juni en de finale is 2 juli. Dolberg en Schöne spelen voor ze op vakantie kunnen nog een EK-kwalificatiewedstrijd, zaterdag in en tegen Kazachstan.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >