Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Volgens geïrriteerde Bergkamp was er geen ruzie met Bosz

Als we de verhalen mogen geloven, ging de technische staf van Ajax afgelopen seizoen rollebollend over De Toekomst. Er zou veel ruzie zijn geweest. Maar volgens Dennis Bergkamp, een van de assistenten, moeten we die verhalen niet geloven. Het viel allemaal wel mee.

07 juni 2017 - 10:58
UsershyraDesktopajax_dataimagesbfebf50afae0ff989364c5dea1799b8a_normal
In het Amsterdamse Bos werd er in ieder geval nog gepraat. © Ajax Images

De ochtendkranten pakten er dinsdag groots mee uit: ruzie binnen de technische staf was dé reden dat Peter Bosz Ajax verruilde voor Borussia Dortmund. Bosz en Hendrie Krüzen aan de ene kant en Bergkamp, Hennie Spijkerman en Carlo l’Ami aan de andere kant konden niet door één deur.

Volgens Bergkamp was het helemaal niet zo erg, vertelt hij vanaf zijn vakantieadres aan De Volkskrant. “Ik kan me absoluut niet vinden in die verhalen over een ruzieachtige sfeer,” zegt de voormalig topvoetballer geïrriteerd.

Er was ook niet niks aan de hand, maar van veel meer dan normale discussie was geen sprake, aldus Bergkamp. “Ja, er waren wel eens tegengestelde meningen, maar dat lijkt me gezond. De ene keer viel een beslissing uit zoals ik het voor me zag, de andere keer hoe Peter of Hennie het zag. Ik heb absoluut niet aangestuurd op zijn vertrek.”

Het verhaal uit de Volkskrant, met onder andere de reactie van Bergkamp, is via Blendle in z’n geheel te lezen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >