Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Stilte rond Bosz, Ajax en Borussia Dortmund veeg teken

Ajacieden hebben het met eigen ogen kunnen zien. Peter Bosz is een vakman. Helaas is dat ook opgevallen bij Borussia Dortmund. Die club wil ver gaan om de man binnen te halen. De stilte tot nu toe aan de kant van Ajax en Bosz doet het ergste vrezen.

03 juni 2017 - 10:15
UsershyraDesktopajax_dataimagescdf9f7677df50f0b1f26e7763a46209b_normal
Bosz heeft veel stof om over na te denken. © Pro Shots

Ook Ajax Life stelde de vraag aan Ajax hoe het zit met de interesse van BVB in de trainer die Ajax weer kleur op de wangen gaf. “We communiceren pas als er met een speler of een trainer overeenstemming is bereikt. Op geruchten reageren wij niet.” Geruchten, dat zou kunnen klinken als geruststelling. Niks aan de hand, ze schrijven maar wat, wij zijn nergens mee bezig, wij hebben geen heren met een zwart-gele stropdas gesproken.

Toch zijn die geruchten hardnekkig: Die Welt, Bild en De Telegraaf, doorgaans goed ingevoerd, melden de interesse in de Ajaxtrainer. In Telesport stond vrijdagavond laat dat Bosz topkandidaat is de ontslagen Thomas Tuchel te vervangen. “De Duitsers zijn bezig de belangstelling concreet te maken en zijn bereid de oud-international van Oranje een fors salaris te bieden. Goed ingevoerde bronnen zeggen dat Bosz vier miljoen per jaar kan incasseren.”

Soortgelijke teksten staan in de Duitse media. De Telegraaf weet te ook te melden dat het spel echt op de wagen is: “Vandaag en morgen heeft er op alle fronten topoverleg plaats. De leiding van Ajax, algemeen directeur Edwin van der Sar en directeur spelersbeleid Marc Overmars, die samen een groot stempel drukken op de sportieve koers van de Amsterdammers, moet bepalen of zij met alle geweld de coach aan zijn contract gaat houden of na één sensationeel seizoen met zoveel jong talent wéér een nieuwe trainer gaat aanstellen.”

De Franse club OGC Nice was duidelijk. Hun Zwitserse trainer Lucien Favre – kandidaat nummer één voor de Borussen – laten ze niet gaan. Punt. Voor de Ajaxsupporters die rap hun seizoenkaart hebben verlengd, zouden dit soort stellige berichten uit Amsterdam ook fijn zijn. De positieve stemming van de tweede competitiehelft kwam door goede beslissingen van de club (prijzen, kaartjes, mooi tenue), een fijn team en een trainer die het kan.

Borussia Dortmund wil snel handelen en al volgende week een nieuwe trainer presteren die de club echt naar de top brengt. Hopelijk horen we eerder van Ajax dat de club hetzelfde van plan is met Bosz.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >