Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

‘Overmars? Die belt wel terug’

‘Retteketet... Retteketet... Rettekettetterketééét...’ De mobiele telefoon van Max Huiberts, technisch directeur bij AZ, rinkelt vandaag al voor de 34ste keer. Tevergeefs. “Max, moet je niet eens een keer opnemen”, klinkt het een kantoordeur verder. De TD van AZ kijkt naar het oplichtende schermpje. Overmars. Alweer.

28 juni 2017 - 10:12
UsershyraDesktopajax_dataimages97dc30fd2853211036ccc695a9b659e6_normal
De transferzomer is nog niet voorbij. © Pro Shots

‘Retteketet... Retteketet... Rettekettetterketééét...’ Het mobieltje op z’n bureau lijkt harder te klinken dan zojuist. De directeur gaat rechtop zitten, zucht eens wat en neemt op.

“Ja hallo, met Max. Ha Marc, ik dacht al, wanneer bel je. Wat zeg je...? Ik versta je niet zo goed. Wat hoor ik allemaal? Je zit op een wat…? Een waterscooter?! Oh, oké. Maar goed, vertel, wat kan ik voor je doen? Je belt over Ridgeciano Haps. Ja, die loopt hier inderdaad nog rond. Wat hij kost? Begin eens bij een miljoen of 10.”

PLONS! 
“Marc, ben je er nog?”

Verbinding verbroken. Naar alle waarschijnlijkheid is Overmars van z’n waterscooter gekukeld na het horen van de vele miljoenen die AZ terecht gaat vragen voor z’n rappe linksback. Huiberts glimlacht. De oud-speler maakt zich geen zorgen. Overmars belt vast wel terug. Ajax heeft immers een abonnement op AZ-spelers. Een strippenkaart die al aardig vol is.

Naar alle waarschijnlijkheid is Overmars van zijn waterscooter gekukeld

Na Nick Viergever, Niklas Moisander, Kenneth Perez, Demy de Zeeuw, Olaf Lindenbergh, Opperkikker Gudelj, Mounir El Hamdaoui, Kolbeinn Sigthorsson en Henk Timmer toont Ajax wederom belangstelling voor een speler van AZ. 

Een collega steekt nieuwsgierig zijn hoofd om de hoek. “Dat was Overmars hè? Och, die belt wel terug. Er zijn een paar zekerheden in het leven. Je wordt geboren, je gaat dood en Ajax toont jaarlijks belangstelling voor één van onze spelers.”

De telefoon van Overmars ligt nu op de bodem van de zee, maar er is nog even tijd om een nieuwe te kopen. De transferzomer is nog niet voorbij. Wellicht vindt Ajax zijn linkervleugelverdediger nog over de grens, maar zo niet, dan claim ik hierbij vast de hashtag: #WelkomRidgeciano.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >