Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

'Ik heb zin in volgend seizoen!'

“Waarom gaat Peter Bosz nu alweer weg?” De vraag komt van dochter Emma. Aan mij om daar een goed antwoord op te geven. “Omdat hij een hele mooie nieuwe uitdaging aan kon gaan bij een héle grote club in Duitsland,” hoor ik mezelf reageren.

07 juni 2017 - 11:04
UsershyraDesktopajax_dataimagese10295d8c2d27e218af37463399f5bdf_normal
'Het is net of we naar Ajax kijken.' © Pro Shots

Helemaal onwaar is mijn reactie ook niet, maar natuurlijk steekt het ware verhaal wat ingewikkelder in elkaar. Maar ja, ik ga een 13-jarige puber verder niet vermoeien met moeilijk intern gedoe bij Ajax.

Tuurlijk, ik had ook het volgende kunnen antwoorden:

“Ja lieverd, helaas waren er tussen Ajax en Peter Bosz interne meningsverschillen over de invulling van de technische staf, waarbinnen een van de assistenten tevens cultuurbewaker is van een club met een cultuur van kampen, ruzies, meningsverschillen en botsende belangen en dat hij die cultuur – eerlijk is eerlijk – uitstekend bewaakt, maar dat het daarnaast natuurlijk niet normaal is dat een ontevreden assistent de eindverantwoordelijke coach mag beoordelen binnen een orgaan als het technisch hartinfarct”. 

Ze had het, terecht, niet begrepen. Laat haar Ajax nou maar gewoon hartstikke leuk vinden. Lijkt me voor nu het beste.

Laat haar Ajax nou maar gewoon hartstikke leuk vinden. Lijkt me voor nu het beste.

Op tv krijgt Denemarken ondertussen een vrije trap in de wedstrijd tegen Duitsland. Christian Eriksen meldt zich achter de bal. "Ja hallo, die zijn voor Lasse Schöne, hoor," pruttelt een verontwaardigde puber naast me. Emma is zich duidelijk niet bewust van de status van Eriksen bij de Denen. De middenvelder is ook al te lang weg bij Ajax. Ze weet niet wie hij is.

Ondertussen komen ook Amin Younes en Kasper Dolberg binnen de lijnen. “Het is net of we naar Ajax kijken,” stelt Emma tevreden vast. “Wel raar voor Younes dat hij tegen Schöne en Dolberg moet spelen.”

De blessuretijd breekt aan. “Ga je zo je tanden poetsen? Het is al laat.” Bij het laatste fluitsignaal hobbelt ze, na wat tijdrekken, de trap op. Onderweg naar boven hoor ik haar nog iets roepen dat ik nog niet eerder hoorde vandaag:

“Ik heb zin in volgend seizoen, pap!”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >