Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz zegt niets over gedoe binnen staf: ‘Wil vooruit kijken’

Het was een gek gezicht: Peter Bosz die een persconferentie geeft bij Borussia Dortmund, als hoofdtrainer. Tijdens zijn presentatie in Duitsland waren er mooie woorden voor Ajax. Maar bij de vragen waar iedereen antwoord op wilde, over de ruzie met zijn assistenten, hield Bosz zijn kaken op elkaar.

06 juni 2017 - 16:14

“Ik wil vooruit kijken,” was de standaardreactie van Bosz bij vragen van Nederlandse journalisten wat er nou was gebeurd tussen de Bosz, Hendrie Krüzen en de andere assistenten. “Ik heb een mooie tijd gehad bij Ajax, heb met goede spelers gewerkt. Maar nu is het Dortmund, ik wil vooruit kijken en niet meer naar wat achter me ligt.”

Na een vraag van AT5 had Bosz nog wel een boodschap voor de Ajaxsupporters. “Ik wil tegen de fans zeggen dat ik het geweldig naar m’n zin heb gehad in Amsterdam, met de fans, in het stadion. Ik denk dat we langzaam iets moois hebben opgebouwd. Waarbij we uiteindelijk 50.000 mensen op de banken hebben gekregen. Het is iets heel speciaals geworden.”

Tot enkele dagen geleden dacht Bosz de Ajaxsupporters nog een jaar mooi voetbal voor te schotelen, maar dat liep anders. “Ik had gedacht bij Ajax te blijven, maar daarna is het allemaal heel snel gekomen,” aldus de nieuwe trainer van Dortmund.

Dat het allemaal zo snel ging, leverde Ajax nog een compliment op van algemeen directeur Hans-Joachim Watzke. Al is het maar de vraag of je daar blij mee moet zijn... “We willen Ajax bedanken, dat zich zeer behulpzaam en collegiaal heeft opgesteld. Ajax wilde Peter deze kans niet ontnemen.”

Of Ajax behalve Bosz en Krüzen ook nog spelers kwijtraakt aan Borussia Dortmund, moet nog blijken. Bosz vond het nog te vroeg om het over aankopen te hebben. Maar hij had aan het einde van de persconferentie nog wel geruststellende woorden over de vermeende interesse in Kasper Dolberg. “Hij staat niet op mijn verlanglijstje."

Maar goed, we hebben gezien dat zulke dingen snel kunnen veranderen in de voetballerij.

Klik hier om de gehele persconferentie terug te kijken.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >