Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz naar BVB, Ajax moet snel aan de slag voor opvolger

Het hing al een tijdje als een donkere wolk boven de Johan Cruijff Arena: de flirt van Dortmund met Peter Bosz is nu een relatie geworden. Na één seizoen is zijn opbouwwerk bij Ajax afgelopen.

06 juni 2017 - 14:04
UsershyraDesktopajax_dataimages30773407f52d52f85cda2060f01e60bf_normal
Bosz neemt dus helaas afscheid van Ajax zonder prijs. © Pro Shots

Eén jaar Bosz is te kort, zo zullen de meeste Ajacieden op de tribune en op het veld zeggen. En ze hebben gelijk. Iedereen kon zien dat de selectie onder Bosz grote stappen vooruit zette. Het steeds betere voetbal in vooral de Johan Cruijff Arena bracht de supporters weer enthousiast op de banken. Bosz’ contract liep tot de zomer van 2019.

Ajax maakte met een persbericht en op ajax.nl de overgang van Bosz bekend. Algemeen directeur Edwin van der Sar: “Ik heb gemengde gevoelens bij deze overgang. Toen we Peter vorige zomer naar Ajax haalden was het niet de bedoeling dat na één jaar alweer een einde zou komen aan de samenwerking. We hebben, met name in de Europa League, een geweldig seizoen neergezet. Net als bij onze spelers trekt dat ook voor de trainer de aandacht van clubs uit de Europese topcompetities. Het ging ons te ver om hem aan zijn contract te houden en we zijn er met Dortmund goed uitgekomen. Het is nu aan ons om, voordat de voorbereiding begint, een goede opvolger te contracteren.”

Verschillende media meldden de afgelopen 24 uur dat forse onenigheid in het technisch hart van Ajax een van de aanleidingen is voor het vertrek van Bosz. In het bericht van Ajax staat daar verder niets over.

Voor de aanhang en voor alles en iedereen rondom Ajax werd verwacht dat de vruchten van het goede afgelopen seizoen, met een Europa League-finale, in de volgende voetbaljaargang geoogst konden worden. Peter Bosz zei nog geen paar weken geleden dat hij niet wist welke Ajaxspelers zouden vertrekken, maar dat hij zeker de trainer zou zijn.

Totdat dus een zwart-gele trein langskwam met bestemming Dortmund die voor Bosz aantrekkelijk was om op te stappen. Vanmiddag, zo is de verwachting, tekent Bosz voor twee jaar in het Signal Iduna Park en hij neemt zijn assistent Hendrie Krüzen mee.

Ajax speelt alweer over ongeveer zeven weken het eerste voorrondeduel van de Champions League. De club moet dus al zeer snel komen met een nieuwe eindverantwoordelijke voor Ajax 1. Op social media gaan al allerhande namen rond, van Thomas Tuchel, ex-BVB tot aan Roger Schmidt.

SV Ajax vertrouwt erop dat Ajax er alles aan doet de ingeslagen weg qua voetbal en spektakel van het afgelopen jaar voort te zetten en dat er dus snel een waardige opvolger van Peter Bosz gepresenteerd wordt, zoals directeur Van der Sar zelf ook meldt in het bericht van de club.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >