Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Blij met Huntelaar

Klaas Jan Huntelaar naar Ajax. Ik lees het pas anderhalf uur na bekendmaking. Toch wel een verrassing. Op voorhand verwachtte ik namelijk wederom een hele zomer vage berichtgeving. “Komt hij wel of komt hij niet? The Hunter bleef er elk jaar vaag over. Nou ja, hij komt dus. En dat is best tof.

01 juni 2017 - 16:57
UsershyraDesktopajax_dataimages6d2846c1a477b56f6a2908de280774af_normal
Een gedreven Huntelaar is voor Ajax een extra wapen. © Pro Shots

Zeker omdat op Ajax.nl staat te lezen dat de ervaren Nederlander precies weet wat zijn rol wordt: tweede spits achter Kasper Dolberg. Mij lucht dat wel op. Hier zijn dus duidelijke afspraken over gemaakt.

Op dat punt dus geen zure gezichten komend seizoen. Voor Dolberg is het ook prettig. De jonge spits kan wat vaker zijn rust pakken. Met Huntelaar op de bank kun je rustig wisselen.

Voor Heitinga-taferelen ben ik niet zo bang. De terugkeer van Heitinga hielp vooral Heitinga in plaats van Ajax. Het moet natuurlijk altijd andersom zijn. De carrière van 'Big John' zat in het slop en van zijn fysieke gesteldheid schrok iedereen zich achteraf een hoedje.

Voor Dolberg is het ook prettig. Met Huntelaar op de bank kun je rustig wisselen.

Andere opties bleven uit, dus ‘dan maar Ajax’. De verdediger wist altijd handig in het gevlij te komen bij de Ajaxfans, maar ik wantrouwde het altijd een klein beetje.

Natuurlijk was ook Huntelaar geen eerste keus meer in Duitsland, maar toch voelt zijn komst anders. Pats, gelijk op de allereerste dag van de transferzomer is het raak. De spits houdt Ajax niet eerst nog een paar weken aan het lijntje.

Er wordt niet gewacht op betere of lucratievere opties. Beide partijen pakken stevig door. Het was ook wel een gevalletje ‘nu of anders beter niet meer’.

Voor de eredivisie acht ik Huntelaar nog fit en zeker goed genoeg. In grotere wedstrijden gaat die vlieger misschien minder op, maar daar zal Dolberg vooral klaar voor moeten zijn.

Juist in de eredivisie, ook tegen de Willem II’s en Excelsiors, moet Ajax een extra wapen hebben. In een gedreven Huntelaar lijkt me die gevonden. Al zou het nét dat ene puntje aan de eind van de rit schelen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >