Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Vrouwen naar Estland voor toernooitje CL-voorronde

De mannen werden geen kampioen, de Ajax Vrouwen wel. En toch begint het avontuur in de Champions League voor beide ploegen in de voorronde. Ajax Vrouwen heeft de loting al achter de rug. De ploeg moet naar Estland om daar drie wedstrijd te spelen.

23 juni 2017 - 15:47
UsershyraDesktopajax_dataimages0b116c5671b7c5fd6e22d2e44fc8d0d5_normal
De selectie van Ajax Vrouwen ondergaat best veel veranderingen. © Pro Shots

De Champions League voor vrouwen heeft een heel andere opzet dan die voor mannen. Werkelijk alles is anders. Er wordt nog gespeeld volgens het aloude principe van knock-out, maar dit geldt nog niet in de voorronde voor mindere godinnen.

Ajax Vrouwen werd bij de loting gekoppeld aan Standard Luik, FK Rīgas Futbola Skola uit Letland en Pärnu Jalgpalliklubi. Het Estse Pärnu was al aangewezen als organisator, vandaar dat het toernooitje plaatsvindt op haar thuisbasis.

Een beetje een sof is het wel dat Ajax Vrouwen uitgerekend aan Standard Luik werd gekoppeld. De Belgen zijn een oude bekende, uit de tijd dat er nog sprake was van de gezamenlijke BeNe Liga. Het is juist leuk om andere Europese ploegen tegen te komen, maar helaas.

De winnaar van het toernooitje heeft recht op een plek bij de laatste 32 en dan gaat de knockout-fase pas echt in. Er zijn al 21 teams geplaatst, de overige ploegen onder wie Ajax Vrouwen strijden eind augustus dus om de resterende elf plekken.

Ook als Ajax Vrouwen in Estland tweede wordt, is er een klein kansje om door te stoten. De beste van alle tien nummers twee gaat ook door naar de volgende ronde.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >