Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax bevestigt de terugkeer van Huntelaar

Klaas Jan Huntelaar keert terug bij Ajax! Het is officieel. De spits tekent een contract voor een seizoen, tot en met de zomer van 2018. Huntelaar droeg tussen 2006 en 2008 ook al het Ajaxshirt, maar werd toen geen kampioen. Dat moet nu worden rechtgezet.

01 juni 2017 - 13:57
UsershyraDesktopajax_dataimages9f83e2578ef7755f8ed1f7acee37d566_normal
Laten we hopen dat de terugkeer van Huntelaar een succes wordt. © Pro Shots

“Ik heb met Ajax bekers gepakt, maar niet de landstitel. Het doel is om, samen met de rest van het team, de schaal in handen te hebben,” meldt Huntelaar in reactie op zijn terugkeer in de Johan Cruijff Arena.

De teller staat voor Huntelaar momenteel op 105 doelpunten in 136 wedstrijden voor Ajax. Hopelijk verklaren we het ‘hunting season’ niet voor niks heropend en loopt de teller nog flink op.

“Het is geen geheim dat Ajax mijn club is. Dus ik ben ontzettend blij dat ik hier nu terugkeer. Mijn rol is duidelijk, maar ik kom hier niet om af te bouwen,” vervolgt Huntelaar. Wat die rol betreft: de 33-jarige Huntelaar wordt achter Dolberg tweede spits.

“Ajax speelde afgelopen seizoen bijna zestig officiële wedstrijden. Dat kun je niet met één spits, dus ik ga zeker wedstrijden spelen en speelminuten krijgen. Ik voel me hartstikke fit en kijk al uit naar het moment dat de voorbereiding begint.”

Ajax verdiende eind 2008 ongeveer 27 miljoen euro aan de transfer van Huntelaar naar Real Madrid, maar daar was hij nooit onomstreden. Ook bij AC Milan werd het ‘m niet, maar dichter bij huis, bij Schalke 04, voelde de goaltjesdief zich prima op zijn plek en kende hij zeven mooie jaren.

We hopen van harte dat de terugkeer van Huntelaar stukken beter uitpakt dan die van John Heitinga, die na een halfjaar besloot een punt te zetten achter zijn loopbaan.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >