Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Stoeltje 63: Stockholm

Rond een uur of drie gaan we op een terrasje zitten, tussen stropdassen en wat mantelpakjes. We zijn niet per se fanzone-types, maar dit gaat ons eigenlijk ook te ver. Maar ja, je hebt dorst of niet. Juist op die plek ontdek ik hoe een finale leeft in zo’n stad.

26 mei 2017 - 14:19
UsershyraDesktopajax_dataimages540d2de6a809366e8a968a960952c306_normal
Er is echter één onderwerp dat als vanzelfsprekend de overhand krijgt. © Pro Shots

Een man met een grijze baard zit een tijdje naar ons te loeren. Hij staat beleefd met wat collega’s te praten, terwijl hij veel meer met die drie voetbalshirtjes bezig is. Zo moeten vrouwen zich vaker voelen.

Op een gegeven moment grijpt hij zijn kans en vraagt of hij erbij mag zitten. Het versiertraject komt op gang. Hij informeert naar prognoses, vertelt over zijn eigen club en we hebben het over finales uit het verleden.

Er is echter één onderwerp dat als vanzelfsprekend de overhand krijgt. Hij Zweed, wij Amsterdammers. Ajax - United. We hebben het vooral over Zlatan dus. Diverse goals komen op tafel, net als zijn on-Zweedse aard. Zlatan is Zlatan. Geen Ajacied. Geen Mancunian. Geen Zweed.

Zlatan is Zlatan. Geen Ajacied. Geen Mancunian. Geen Zweed.

Ik moet er weer even aan denken als ik Ibrahimovic na de wedstrijd blij – zonder zijn krukken – het veld zie rondhupsen. Ik hoop nog op een knikje naar onze kant van het stadion. Tegen beter weten in.

Het is geen Daley Blind, die voor het begin van de tweede helft ons nog even van zijn liefde betuigt, met een sprintje en een Pantelic-applausje. Mooie actie. Het moet een rare avond voor hem zijn.   

Ondanks de uitslag, een geslaagd tripje.

Wat een seizoen. Verrassend. Mooi voetbal. Spanning. Zelfs de doorgesnoven randdebiel die mijn sjaal ongevraagd van me afgrist om vervolgens de bloedneus van een soortgenoot te behandelen, op de terugweg van het stadion, verandert hier niets aan. Net als een verloren finale dat niet doet.

Een mooi moment om mijn seizoenkaart te betalen. Ajax stuurt er steeds mailtjes over. Het wordt bijna irritant. Is haast beledigend. Alsof ik nog over de streep getrokken zou moeten worden. Kom op, Ajax.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >