Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schöne vindt dit geweldig voor iedereen met een Ajaxhart

Badslippers zijn voor voetballers soms een uitkomst. Zoals voor Lasse Schöne na Olympique Lyon - Ajax. De middenvelder kreeg een trap tegen zijn voet, met een flinke wond en bloeduitstorting tot gevolg. Maar het halen van de finale werkt verdovend.

12 mei 2017 - 20:00
UsershyraDesktopajax_dataimages4e945d19ada86df930c1a08e36063f02_normal
Een zege werkt verdovend, gelukkig maar voor Schöne © Pro Shots

Door Mike van Damme

Ja, hij heeft wel pijn. “Ik kan er niet lekker op lopen. Maar ik kan je vertellen: voor 24 mei is mijn voet weer goed,” grapt Schöne tegenover Ajax Life. “Ik kon mijn teen niet meer bewegen. Als je mijn rechtervoet weghaalt, blijft er weinig over, haha.”

Schöne werd vlak na rust gewisseld door Donny van de Beek. Ajax keek op dat moment tegen een 2-1-achterstand aan. Voor de Deen zat er niets anders op om vanaf de bank machteloos toe te kijken.

Hoe dat ging? “Ik zat er niet lekker, helemaal na die rode kaart voor Nick. Ik probeerde nog een beetje te coachen, maar dat horen de spelers op het veld niet. Na die bal voorlangs (van Cornet, red.) trok ik mijn capuchon over mijn hoofd.”

Zo groot de zenuwen waren in de slotfase, zo groot was de euforie na het laatste fluitsignaal. Ook Schöne rende, ondanks zijn pijnlijke voet, richting het uitvak. “Dat we de finale hebben gehaald, werkt wel pijnstillend. Al moet het nog wel bezinken. Dit is geweldig voor iedereen die een Ajaxhart heeft. Ik heb al vaker geroepen dat we de Europa League kunnen winnen. Iedereen verklaarde me voor gek. Nu staan we in de finale.”

“Stockholm wordt een gekkenhuis,” vervolgt hij. “We gaan er een geweldige pot van maken. En als we zo spelen als de eerste veertig minuten hier in Lyon, dan kunnen we ook van Manchester United winnen.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >