Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Klaassen: ‘Ik heb eigenlijk alles te danken aan deze club’

De dag van de halve finale in de Johan Cruijff Arena tegen Olympique Lyon is voor elke Ajaxsupporter een bijzondere dag. Dus ook voor Davy Klaassen, een supporter die toevallig heel goed kan voetballen. De aanvoerder is dan ook vooral heel trots op de prestatie van zijn club.

03 mei 2017 - 10:54
UsershyraDesktopajax_dataimages560c45d414de8e3b3d17f59bfe6ce4ee_normal
Klaassen trots, vader trots, wij trots, iedereen trots. © Pro Shots

Klaassen kent de verhalen van dat Ajax de wereld veroverde natuurlijk wel. Maar toen Ajax in 1995 de Champions League won, kon Klaassen nog maar net lopen. Ook de laatste Europese halve finaleplaats, in 1997, heeft hij niet echt bewust meegemaakt. Klaassen was toen vier jaar oud.

“Ik heb vaak van mijn vader gehoord hoe het vroeger was, maar dat hebben we zelf niet echt meegemaakt. Dat ik hier nu deel van mag uitmaken, is toch wel heel speciaal. Ik ben heel trots,” zegt Klaassen tijdens het persgesprek in aanloop naar Ajax - Lyon.

Voor vader Klaassen – die tijdens PSV - Ajax nog in het uitvak stond, het bewijs vind je in ons fotoverslag – zijn het net zo goed bijzondere tijden. “Voor mijn vader is het ook heel speciaal. Hij zal het niet snel tegen me zeggen hoe geweldig hij het vindt, maar dat hoor ik van anderen wel. Hij is een stille genieter.”

En vader Klaassen heeft ook alle reden om te genieten van zijn zoon. Klaassen junior geniet net zo goed en dan weer vanwege het feit dat hij bij Ajax mag voetballen. “Ik ben heel blij om voor Ajax te spelen. Ik speel al mijn halve leven hier en Ajax heeft me gemaakt tot wie ik nu ben. Eigenlijk heb ik alles te danken aan deze club.”

Dat zijn mooie woorden van onze aanvoerder. Hopelijk kunnen we dit seizoen nog vijf keer van hem en Ajax genieten, al dan niet in stilte.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >