Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Johan Cruijff Arena verliest alleenrecht op Cruijffschaal

Net nu de Amsterdam Arena is vernoemd naar Johan Cruijff – oké, de handtekeningen moeten nog worden gezet, maar toch – verliest het stadion het alleenrecht op het organiseren van de Cruijffschaal. De openingswedstrijd van het seizoen wordt voortaan in het stadion van de kampioen gespeeld.

05 mei 2017 - 13:22
UsershyraDesktopajax_dataimages12ea5ad0b06f2659ba20a51760eaef87_normal
Het is al tijdje geleden dat Ajax de Cruijffschaal won. © Pro Shots

Bij de wedstrijd om de Cruijffschaal waren elk seizoen weer veel lege stoelen te zien. Dat moest anders vond de KNVB, dus is er samen met Ajax, PSV, Feyenoord, AZ – de clubs die de Supercup het vaakst wonnen – en bekerwinnaar Vitesse gekeken naar een nieuwe opzet.

“De KNVB organiseert deze wedstrijd in nauwe samenwerking met beide clubs, waarbij de kampioen van de eredivisie en zijn supporters het thuisvoordeel krijgen,” laat de voetbalbond weten op de eigen website. “De verwachting is dat de belangstelling voor de Nederlandse supercup hierdoor toeneemt.”

“De bekerwinnaar – in de volgende editie Vitesse – is de bezoekende ploeg en wordt op minimaal net zo’n gastvrije en toegankelijke manier ontvangen als clubs bij de vorige edities van de Johan Cruijff Schaal,” voegt de bond eraan toe. Er waren nog wel eens klachten over ontvangst in de Arena bij de Cruijffschaal, dus de lat ligt wat dat betreft niet heel hoog.

Het is nu aan Ajax om de Cruijffschaal zo vaak mogelijk in het eigen stadion af te werken.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >