Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Grote hilariteit op reservebank na doelpunten Excelsior

Het hele idee van vandaag was dat Feyenoord kampioen zou worden. “Helemaal niets in Amsterdam,” was het liedje dat een volle Coolsingel zou scanderen. Het liep iets anders. Een klein beetje maar. Tot hilariteit van de wisselspelers van Ajax op de reservebank.

07 mei 2017 - 19:30
UsershyraDesktopajax_dataimagesb5ebef736c07903a44b3de77ef0ead50_normal
Eerlijk is eerlijk, deze foto is al van voor de aftrap. © Pro Shots

Er klonk, na een kwartier spelen in de tweede helft, plotseling gejuich in de Johan Cruijff Arena. Gejuich tijdens Ajax - Go Ahead Eagles was niet zo gek gezien het open huis van de Deventenaren, maar dit keer scoorde er niet eens een Ajacied.

Nee, het nieuws kwam door dat Nigel Hasselbaink zijn Excelsior, tegen Feyenoord, op voorsprong had gezet. En daarna kwam het nieuws door van de 2-0 via Stanley Elbers. En even later zou het ook nog 3-0 worden.

Het leidde tot gejuich op de tribunes van de Arena en hilariteit op de bank. Met name de reacties van Hakim Ziyech en Kenny Tete zijn om van te glimlachen. Dit terwijl Davinson Sánchez er eigenlijk niets van snapt en door Lasse Schöne wordt bijgepraat.

Hoe terecht het gejuich op de tribunes ook was, een enkeling vierde zelfs feest alsof Ajax de koppositie had overgenomen. Dat is een beetje overdreven. De Ajacieden hebben nog altijd slechts 14 procent kans om de schaal uitgereikt te krijgen.

Ja, 14 procent kans is beter dan 0 procent kans. Maar Feyenoord maakt dit volgende week natuurlijk alsnog ‘gewoon’ af. Dat half Rotterdam nog zeven dagen extra in de vlekken schiet, is de grootste winst van speelronde 33.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >