Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Geen scanpunt voor bezoeken van finale Europa League

Ajacieden die in Stockholm aanwezig waren bij de finale van de Europa League krijgen in ruil hiervoor geen scanpunt. Als de finale tijdens 2016/2017 je enige Europese tripje was, bezit je volgend seizoen dan ook geen Europese uitkaart.

29 mei 2017 - 15:50
UsershyraDesktopajax_dataimagesc6fe89eba07b7f736b2c322876a61f5f_normal
Het wordt soms toch weer bidden tot de goden voor een kaartje. © De Brouwer

Ajax verkocht 10.000 kaarten voor het treffen tussen Ajax en Manchester United. En die 10.000 kaarten waren uiteraard binnen de kortste keren uitverkocht. Tegenover het bezoeken van een Europees potje staat normaal gesproken een scanpunt, maar nu niet.

We maken dit op uit de antwoorden die @AjaxFancare twittert in een reactie op vragen. Het is goed om dit voor de start van volgend seizoen te weten, zodat je op de hoogte bent van jouw aankooprecht voor seizoen 2017/2018.

We kunnen ons goed voorstellen dat het bezoeken van een Europese uitwedstrijd naar meer smaakt. En met zeker 10.000 Ajacieden die volgend seizoen aankooprecht zouden hebben, wordt het voor iedere Europese uitwedstrijd een grote loterij. Dat wordt nu voorkomen.

Supporters die Ajax regelmatig achterna reizen, genieten op deze manier bescherming. Overigens kan het nog steeds gebeuren dat een Europese uitkaart geen garantie biedt op een wedstrijdkaartje. Er waren dit seizoen – de finale niet meegerekend – maar liefst negen Europese tripjes.

Gezien het hoge aantal van negen uitduels over de grens en soms grote uitvakken zijn er sowieso al duizenden Ajacieden die volgend seizoen een Europese uitkaart hebben. Het is nog niet bekend hoeveel wedstrijden je moet hebben bijgewoond om een Europese uitkaart met voorrang te verdienen.

Overigens doe je er sowieso verstandig aan om via 'Mijn Ajax' even goed je scanpunten te controleren, nu alles is bijgewerkt.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >