Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Enige zorg Bosz is om zijn jongens bij Ajax te houden

Renoveren of uitbouwen? Dat is de grote vraag als het aankomt op de Ajaxselectie voor volgend seizoen. Over het aanblijven van Peter Bosz lijken we ons weinig zorgen te hoeven maken. “Mijn zorg is om die jongens hier te houden,” meldt de trainer

26 mei 2017 - 16:45
UsershyraDesktopajax_dataimagesda7454d63b0b1f102e226e63171ab880_normal
Hopelijk blijft de tandem Bosz-Ziyech gewoon intact. © Pro Shots

Het is onvermijdelijk dat er bij Ajax dingen gaan veranderen, maar hopelijk lukt het de voetballeiding om qua sterkte van de selectie opnieuw een stap voorwaarts te zetten. Bosz opende de ogen in Amsterdam, zo lijkt het. Wie durft de investeren in kwaliteit, wordt beloond.

Het zou alleen kunnen dat er alweer wat kwaliteit wordt weggeplukt. Grote kans dat Kasper Dolberg, Davinson Sanchez en Hakim Ziyech zich, ondanks hun langlopende contracten tot de zomer van 2021, elders in de kijker hebben gespeeld. Als ze gaan, gaan ze voor de absolute hoofdprijs. Je kunt denken aan bedragen van minstens 30 miljoen euro, misschien meer. Veel beter is het nog als Ajax geïnteresseerde clubs ‘nee’ verkoopt.

Of Davy Klaassen (2019) en Joël Veltman (2018) blijven, is ook onduidelijk. Dit lijkt voor beiden wel het moment om een mooie stap te maken. Als ze willen tenminste. De status van Nick Viergever (2018) is een beetje vaag. Dan zijn er nog Kenny Tete (2018) en Jairo Riedewald (2020), die een tweede seizoen onder Bosz niet lijken te zien zitten. In dat geval moet Ajax de markt op voor nieuwe backs.

“Het liefst zou ik deze selectie bij elkaar houden. Die heeft kwaliteit, vormt een hecht team en heeft de leeftijd en potentie om door te groeien,” aldus Bosz tegenover De Telegraaf. “Maar je moet ook reëel blijven in het moderne voetbal. Het wordt een hele uitdaging om te kijken hoe we er volgend seizoen weer voorstaan.”

Reken er maar op dat Bosz gewoon aanblijft als trainer. Bosz heeft aangetoond dat hij een goede trainer is en goede trainers zijn nou eenmaal gewild, maar zo’n vaart zal het niet lopen. “Ik heb een driejarig contract en ga er vanuit dat ik drie jaar bij Ajax blijf. Bij andere clubs heb ik clausules ingebouwd, bij Ajax niet. Mijn zorg is om die jongens hier te houden.”

Wie er ook gaan, het is de bedoeling dat het geraamte van Ajax intact blijft. Daarmee gaan de verwachtingen omhoog. Dat is terecht, stelt Bosz. “We mogen zeker meer verwachten. Ik ken de jongens nu, de jongens kennen mij en mijn speelstijl. Deze jongens nemen ook de ervaring van de finale mee. Die hadden ze nog niet, maar nu wel.”

De contracten van Andre Onana (2021) en Lasse Schöne (2019) zijn al verlengd en Ajax kan er altijd nog voor kiezen om een optie in de verbintenis van Amin Younes (2018/2019) te lichten. De zeventienjarige De Ligt (2019) blijft uiteraard, net als Donny van de Beek (2020). Van de Beek staat te popelen om zich in de basis te spelen en lijkt de eerst aangewezen vervanger als er op het middenveld een plekje vrijkomt.

Hier staat tegenover dat er een einde komt aan de huurperiode van Bertrand Traoré. Hij keert terug naar Chelsea.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >