Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Een beetje verliefd

“...Het geluk wat ik nu heb gekregen, het is zoiets als zonneschijn. Ik hoop dat je hier zult blijven...” In de kroeg zong André Hazes zijn ‘Amor amor amor’ door de speakers en vertederd zongen we allen mee. Ajax in de finale, het is onbeschrijfelijk lekker.

14 mei 2017 - 20:41
UsershyraDesktopajax_dataimages8f7b6e174a9d1c7881f5c00af9f177e0_normal
Zijn voetbaltalent, zijn elegante motoriek, zijn souplesse en finesse. © Pro Shots

"Nu wist ik wat ik had gemist, dat de liefde zo mooi kan zijn." Hazes verwoordt perfect ons gevoel; ik kan deze totale gelukzaligheid niet anders omschrijven dan liefde. Het gevoel van verliefdheid op Ajax, hun spel en talenten. Ik zag het in ieders ogen. Doorgaans stoere mannen zie ik springen, dansen en elkaar omhelzen, kussen. Zo mooi kunnen voetbal en emoties zijn.

In het geval van Ajax heeft mijn vriend, die zelf tegen de verhouding in geen voetbal- maar honkbalfan is, daarom serieuze concurrentie. Altijd al, maar de laatste weken kom ik steevast laat thuis als ik weer ben blijven hangen in de kroeg, rondom Schalke- en Lyon-uit. Of als ik weer naar de thuiswedstrijden toog in de Johan Cruijff Arena. Hij heeft mijn vreemdgaan en afwezigheid de laatste tijd gelukkig geaccepteerd.

Sinds de halve finales, is mijn affaire heftiger en persoonlijker geworden. Eén ontboezeming moet ik daarbij doen: ik ben toch echt verliefd op de voetballer Kasper Dolberg. Die 'oh zo belangrijke bal' die hij perfect wipte, springend als een hinde over Lopes heen en daarmee ijskoud afgemaakt die hap. Het plaatje was compleet met de bijna in slowmotion rollende bal over de lijn.

Sinds de halve finales, is mijn affaire met Ajax heftiger en persoonlijker geworden.

Ik geniet van hem als speler: zijn voetbaltalent, zijn elegante motoriek, zijn souplesse en finesse, dynamiet, slimheid. Zijn geniale stiftjes en zijn coolness. Ik ben overigens niet de enige die dit zo voelt. Kasper krijgt het voor elkaar om zelfs heteromannen te beroeren. Twee van hen deden in de kroeg een zelfde ontboezeming als ik aan jullie na de wedstrijd. Ze waren een beetje verliefd; Dolberg is hun man.

Mijn vonk sprong over bij zijn debuut tegen PAOK. Vanaf het moment dat ik hem in levende lijve mocht aanschouwen, sprong hij er voetbaltechnisch bovenuit. En hoe, met direct een belangrijke goal. Paf, het hele stadion door het dolle.

In een eerdere blog schreef ik dat als Dolberg zo goed blijft spelen, de naam Ajax vanzelf weer de wereld over zal gaan. Nooit durven dromen dat dit zo snel, en zo echt zou worden, op deze wijze. Dolberg is met zes goals in de Europa League sinds Lyon ook de meest scorende tiener in die competitie in één seizoen. Wat een held. Er brak een bescheiden glimlach door toen het hem werd verteld door de interviewster van Ajax TV.

En in mijn hoofd zong Hazes aan hem: "Het is zoiets als zonneschijn. Ik hoop dat je hier nog lang zult blijven." 

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >