Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Vrouwen viert eerste kampioenschap sinds oprichting

Het is gelukt! Ajax Vrouwen stond het hele seizoen bovenaan en was op tijd de zenuwen de baas om landstitel ook veilig te stellen. Het was spannend tijdens het laatste thuisduel van het seizoen, maar een late 2-1 van Marjolijn van den Bighelaar maakte aan alle onzekerheid een einde.

19 mei 2017 - 21:38
UsershyraDesktopajax_dataimages1ca3dd9472a4027a8cfcc5b67fde3942_normal
Kaagman zet Ajax Vrouwen al vroeg op het juiste spoor. © Pro Shots

Waar Ajax Vrouwen vorig seizoen nog aan kampioenstress ten onder ging en FC Twente 'gewoon' weer met de schaal stond te zwaaien, viel het kwartje na vijf seizoenen dan eindelijk de goede kant op. En terecht ook, aangezien de Ajacieden het hele seizoen koploper waren en ook in de play-offs overeind bleven.

Het eerste kampioenschap liet dus een jaartje langer op zich wachten dan voorzien, maar een titel voor Ajax Vrouwen kan aan de toch al lange en mooie erelijst van de club worden toegevoegd. De afzwaaiende trainer Ed Engelkes heeft het toch maar mooi geflikt. Daphne Koster en Anouk Hoogendijk hadden zich geen mooier einde van hun carrière kunnen wensen.

Het leek een gemakkelijke avond te worden. Ajax Vrouwen kwam al na zo'n tien minuten op voorsprong, via Inessa Kaagman, en dat was reden om de champagne koud te zetten, maar ADO Den Haag bleek niet naar Amsterdam gekomen om slechts te figureren op het kampioensfeestje. 

ADO kwam er verschillende keren gevaarlijk uit. Niemand had nog een antwoord op een uitval in de 45ste minuut en het laatste balcontact van de eerste helft leverde de gelijkmaker op. De situatie had kort na de hervatting verder kunnen verslechteren, maar ADO was niet scherp in de afronding.

Waar bij ADO de scherpte ontbrak – het miste na ruim een uur spelen nog een grote kans – benutte Van den Bighelaar vlak voor tijd wel een van de mogelijkheden voor Ajax Vrouwen. Het geluk van de koploper of de kwaliteit van de kampioen? Wij houden het op dat laatste. Hoe dan ook leverde een goed uitgespeelde aanval de 2-1 op.

Zeven minuten billenknijpen later kon het feest dan echt losbarsten: Ajax Vrouwen is kampioen! Wie weet wordt het kampioenschap zelfs omgezet in de dubbel, want de KNVB-bekerfinale volgt nog. Als kampioen gaat Ajax Vrouwen volgend seizoen bovendien Europees voetbal spelen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >