Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax houdt zeker 20 miljoen euro over aan Europees avontuur

We gaan ons het bereiken van de finale van de Europa League vooral herinneren op ons netvlies. Maar ook met het oog op zijn bankrekening heeft Ajax goede zaken gedaan door ver te komen. Al met al praten we over een bedrag van zeker 20 miljoen euro. En dat loopt nog verder op.

27 mei 2017 - 13:00
UsershyraDesktopajax_dataimages4fe5aa78daf283a70c53020a0cb65e4d_normal
20 miljoen is leuk, maar de herinneringen zijn onbetaalbaar. © Pro Shots

Het overleven van de halve finales was goed voor een financiële impuls van 2 miljoen euro en ook de verloren finale leverde nog zo'n 3,5 miljoen euro op. Het had allemaal nog veel mooier kunnen zijn, maar laten we daar even niet aan denken. 

De teller is voorlopig gestopt, maar gaat zeker weten door de grens van 20 miljoen euro. Zo vernam De Telegraaf via financieel directeur Jeroen Slop, die precies weet hoe het plaatje eruitziet als je de startpremies, winstpremies en opbrengsten van de kaartverkoop bij elkaar optelt. 

In deze berekening zijn de tv-gelden overigens dus nog niet eens meegenomen. Die afrekening volgt later, want de Uefa moet de pot van televisiegelden nog verdelen onder alle deelnemende clubs. Hoe verder je komt, hoe meer je krijgt. De premies stijgen dus alleen nog maar verder.

Het grappige is dat een slordige 20 miljoen euro ook het bedrag is wat Ajax de laatst keer overhield aan deelname van de Champions League. Het kampioenbal wordt ook wel miljoenenbal genoemd en daar gaat het echt grote geld in om, maar als we kunnen kiezen... doe ons dan maar een finale!

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >