Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Voorstel ingediend: minimaal 12 duels bijwonen op de F-side

Het idee is dat seizoenkaarthouders op de F-side – vakken 125 tot en met 129 – vanaf volgend seizoen bij minimaal twaalf thuisduels worden verwacht. Anders verliest de houder het recht op zijn kaart. De AFCA Supportersclub en Supportersvereniging Ajax deden dit voorstel maandag tijdens een gesprek met de directie van Ajax.

11 april 2017 - 16:00
UsershyraDesktopajax_dataimages6b791c34c82908d7fbf3674b6e6d5f80_normal
Aan die tekst op de sjaal is geen woord gelogen! © De Brouwer

Het is best logisch dat je, zelfs als seizoenkaarthouder, eens een thuisduel van Ajax mist, maar het blijkt dat er wel erg veel seizoenkaarten ongebruikt blijven. In een poging dit tegen te gaan, wordt het straks verplicht om een seizoenkaart minimaal twaalf keer te gebruiken.

Dit betekent dat de seizoenkaart vijf keer ongebruikt mag blijven. Als de houder van de seizoenkaart niet aanwezig kan zijn, mag de kaart natuurlijk altijd worden uitgeleend aan een andere supporter om de ondergrens van twaalf wedstrijden te halen.

Het idee voor dit voorstel is ontstaan op de F-side. Vertegenwoordigers van de F-side waren ook bij het indienen van dit voorstel aanwezig. Ajax neemt het verzoek in behandeling. Er wordt bijvoorbeeld getoetst of het plan juridisch haalbaar is.

Voor alle duidelijkheid: de maatregel wordt genomen omdat er nauwelijks sprake is van doorstroom op de F-side. De F-side kent een wachtlijst van minimaal tien jaar, maar er zijn – met name in het begin van het seizoen – regelmatig thuiswedstrijden waarin zo’n 1000 tot 1500 jaarkaarthouders niet komen opdagen. Ook verderop in het seizoen wil de opkomst nog wel eens tegenvallen.

De indieners van het voorstel willen dit tegengaan en de opkomst verhogen, waardoor als vanzelf ook de sfeer verbetert. Er zijn genoeg mensen enthousiast om op de F-side te komen staan en aan een goede sfeer bij te dragen. Alleen hebben zij nu amper de kans om tussen de fanatieke supporters te staan. De kans om een seizoenkaart aan te schaffen is zelfs ongeveer gelijk aan nul.

De initiatiefnemers hebben verder bij Ajax aangegeven dat het van belang is om weer een goede kaartenmarkt online te krijgen. Als je dan een keertje niet naar een wedstrijd kunt, is het in ieder geval gemakkelijk om je kaart aan te bieden.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >