Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Viergever wijst met zware benen op tactische vondst PSV

Ook Nick Viergever voelde zijn benen. Ze waren zwaar. Dat is niet onlogisch, dus logisch. Maar de reden dat Ajax in Eindhoven onderuit ging, had niet zozeer met vermoeidheid te maken. Meer met slecht inspelen op een tactische verrassing aan de zijde van PSV.

24 april 2017 - 17:12
UsershyraDesktopajax_dataimages18d28ba73e0bd76b75d2cef234cd5281_normal
Ajax zit stuk en is niet bij machte om PSV snel te beteugelen. © Pro Shots

Door Kevin Van Nunen

Er is veel gezegd over het spelen op donderdag en zondag. En ergens bekruipt je het gevoel dat Ajax met voldoende rust PSV gewoon in de hoek had gezet, maar het is nou eenmaal niet anders. Het prijst de Ajacieden dat er niet naar excuses wordt gezocht.

Viergever stelt dat Ajax een beetje was verrast door de tactiek van PSV, dat besloot om bijvoorbeeld de gebroeders De Jong uit de basis te houden. “PSV deed iets anders dan verwacht. Meestal kunnen we op zoiets wel anticiperen, maar nu niet. We stonden niet goed en kregen de druk er niet op,” aldus de verdediger tegenover onder meer Ajax Life.

“We moesten veel achter de bal aan. En als we dan aan de bal kwamen, stopten we met bewegen. PSV kwam er in de tweede helft niet meer uit. Van de eerste helft kan ik me ook geen kans herinneren, al speelde PSV tot ‘de zestien’ wel leuk. We wilden er wel opvliegen, maar stonden niet goed.”

“Guardado zakte uit en dat moesten we met onze voorhoede oplossen. Moreno was constant vrij, Traoré liep met zijn mannetje mee. We moesten doorschuiven, maar dat deden we niet goed. Pas in de rust konden we het weer goed neerzetten. PSV heeft in feite geen kans gehad, maar schiet wel een mooie vrije trap binnen.”

De woorden van Viergever zijn misschien nog wel opvallender als je bedenkt dat Traoré en Younes de tweede helft niet haalden, terwijl Dolberg ook verre van fris oogde. Het is een gegeven dat Ajax op maandag frisser voor de dag zou komen. “Dat is een dingetje voor KNVB voor volgend seizoen. Die optie was er nu niet, dus we mogen er ook niet over zeuren.”

Feit is dat Ajax tot de laatste minuut bleef knokken. Invaller Neres rende in de laatste minuut het hele veld over om een tweede treffer van PSV te voorkomen. Dat lukte. “De bereidheid was er wel,” merkt Viergever op. “Daar lag het niet aan. Natuurlijk voel je je benen en natuurlijk speelt vermoeidheid mee, maar dat wisten we van tevoren en ik denk dat het meer het tactische verhaal was.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >