Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

PSV-uit blijft staan, discussie over maandag gaat voort

Ho, stop! Er hoeft niemand aangifte te doen. En er hoeft ook niemand KNJB te roepen. PSV - Ajax wordt volgens de oorspronkelijke planning op zondag 23 april gespeeld. Maar wij durven de voorspelling wel aan: de discussie over voetballen op maandag gaat door.

03 april 2017 - 18:14
UsershyraDesktopajax_dataimagesf82bf1dc6a0276ed0ff9e3b180d7a90e_normal
Ajax schoot vorig seizoen uit de startblokken tegen PSV. © Pro Shots

De Europese prestaties van Ajax lijken eindelijk eens de ogen van de heren bestuurders te openen, al is het maar omdat Peter Bosz de discussie aanzwengelt. Rond de potjes tegen Legia Warschau kwam het al ter sprake en nu helemaal: genoeg rustdagen.

Als je op donderdag voetbalt en op zondag alweer moet aantreden, ben je in het nadeel. Dat verzinnen wij niet, het is gewoon zo. Dit blijkt uit onderzoek van Raymond Verheijen en hij baseert zich op duizenden wedstrijden. Eerlijk spel is belangrijk, dus kom maar door met extra rust.

De KNVB lijkt hier ook eindelijk voor open te staan en wilde PSV - Ajax op zich best verplaatsen, maar sprak voor zijn beurt. Een beetje dom, maar er gaan de laatste tijd meer dingen compleet mis in Zeist. Het gevolg was een publiekelijke uitbrander van PSV-directeur Toon Gerbrands.

PSV ziet er namelijk geen heil in om Ajax te helpen door de topper in Eindhoven naar maandag te verschuiven. Het was vorig seizoen toch ook onmogelijk om PSV - Ajax te verschuiven? Dat klopt, maar vergeet niet dat PSV toen dinsdags al aantrad in de Champions League. Hoeveel rustdagen wil je hebben…

De KNVB gooit het erop dat het wel erg kort dag wordt om PSV - Ajax nog te verzetten, gezien praktische zaken als kaartverkoop en het omcirkelen van de wedstrijd in vele agenda’s. Prima recht geluld wat krom is, want dit was zondagavond ook al duidelijk toen De Telegraaf naar de mogelijkheden vroeg.

Het zou ook een beetje gek zijn om middenin een seizoen de afspraken te veranderen en Ajax ineens extra rust te gunnen. Dat is net zoiets als in slechts een stadion iets doen met doellijntechnologie... Euhm, nou ja, laat maar. Nog zo’n situatie en er staan alsnog rijen voor de politiebureaus in Eindhoven.

Om een lang verhaal kort te maken: Ajax heeft gelijk dat het een extra dagje rust wil tussen de wedstrijden tegen Schalke 04 en PSV, PSV heeft gelijk dat het hier niet aan meewerkt en de KNVB heeft als taak om dit richting volgend seizoen te tackelen voor alle Nederlandse clubs die meedoen aan Europese toernooien.

Gezien de verklaring van de KNVB wordt er op z’n minst een poging hiertoe ondernomen. Prima, bedankt!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >