Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Onana kan nog lachen, ondanks contractperikelen

De onbetwiste nummer 1 (met rugnummer 24) van Ajax voelt zich prima in Amsterdam. Andre Onana is de top-verrassing van het seizoen. Maar hoe lang blijft hij?

05 april 2017 - 14:12
UsershyraDesktopajax_dataimages31a7ac4bcb10dc84dc22012c755f2ccb_normal
Onana is al een paar dagen blij. © Pro Shots

Eerst even terug naar zondag. Andre Onana wordt vrolijk als er vragen van Ajax TV komen over de klassieker. “Ik was erg blij, want we speelden erg goed. We verdedigden erg goed. We hadden veel balbezit. Daar werd ik erg gelukkig van.”

Met een big smile vertelt Ajax’ keeper dat hij de vrije trap van Lasse Schöne tegen Feyenoord prima kon volgen. “Toen Lasse ging schieten, kon ik zien of de bal wel of niet richting doel ging. Voordat de bal erin plofte, was ik al een feestje aan het vieren.” 

Onana voelt zich thuis in Amsterdam en is erg gelukkig hier te zijn. “Ik heb veel vrienden en een keerperstrainer met het fijn werken is.” Niet onbelangrijk, Onana hoopt dat de fans de Ajacieden weer helpen tegen AZ. “We hebben ze nodig.”

Zijn contract loopt tot en met 2018. De Kameroener wil best langer blijven. Minder blij zijn Onana en z’n zaakwaarnemer Albert Botines daarom met het eerste bod van de club, lezen we in De Telegraaf. “Het was een slecht eerste bod,” zegt Botines en weet ook: “Een club biedt nooit direct het bedrag dat ze kunnen betalen.”

Als fans zeggen wij: een schepje erbovenop, graag. Een appèl dat Onana’s zaakwaarnemer ook doet. “Marc Overmars was sneller en slimmer dan andere technisch directeuren toen hij Andre bij FC Barcelona wist los te weken. Maar nu is hij vrij laat met onderhandelen begonnen, pas drie weken geleden.”

Kortom: het grote spel rond Het Contract is begonnen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >