Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Onana blijft bescheiden na assist op Younes

“Kwestie van geluk,” reageert Andre Onana op zijn eerste assist ooit in de eredivisie. Een keeper staat er vooral om ballen tegen te houden, maar de 4-1 tegen AZ viel ook dankzij de Kameroener. Onana blijft bescheiden onder de complimenten voor zijn beslissende pass.

07 april 2017 - 15:16
UsershyraDesktopajax_dataimagesfc7dbb6abda5984670f16b678af3b40a_normal
Onana heeft in de eredivisie nu meer assists dan Traoré. © Pro Shots

Door Kevin Van Nunen

Wie twee jaar terug kennismaakte met Onana tijdens zijn eerste wedstrijden voor Jong Ajax, zag een zeer onrustige keeper onder de lat staan. Zijn uittrappen gingen ook nog eens alle kanten op. Geen patatbakker stond veilig, Sjaak Swart nam risico op het balkon.

Er is in de tussentijd veel gebeurd. Zet Onana onder druk en hij raakt soms nog steeds in paniek, maar hij is stukken rustiger geworden aan de bal. Hoogtepunt was de assist op Amin Younes, donderdag in de Amsterdam Arena.

“Mijn laatste assist? Haha, ik heb geen idee! Ik ben er ook niet mee bezig, ik probeer slechts het team te helpen. Ik kan dit niet iedere keer doen. Het was een mooie bal, ik had geluk. Het was ook een goeie bal, zeker, maar het geluk stond me bij,” reageert Onana tegenover Ajax Life.

“Ik zag dat AZ nog niet goed stond opgesteld, daarom speelde ik die bal. Ik schoot de bal naar Amin en verder was het niet aan mij. Ik had niet meteen het gevoel dat mijn pass een assist zou opleveren. Ik zag slechts dat Amin vrij stond. Verder is het puur geluk.”

Dat klinkt wel heel erg bescheiden van Onana, want het was niet eens zo’n gemakkelijke bal. Natuurlijk moet de veldspeler het vervolgens afmaken, maar de keeper had op 3-1 ook rustig aan kunnen doen en wachten tot iedereen uit zijn zestien was.

Als we doorvragen, blijkt dat die assist niet helemaal uit de lucht komt vallen. Bekijk het verschil tussen Onana’s passing ‘vroeger’ bij Jong Ajax en nu bij het eerste maar eens. “Ik denk dat ik veel beter ben, want ik heb goed getraind met goede trainers. Ik heb meer vertrouwen aan de bal, iedereen helpt me om beter te worden.”

“Misschien wilde ik me in het begin bij Jong Ajax te graag bewijzen. Die drang heb ik nu minder. Ik heb meer rust in mijn hoofd en vertrouwen in wat ik kan. Als je het zo bekijkt, is er misschien al minder sprake van puur geluk en speelt kwaliteit ook zeker een rol.”

Ook van Peter Bosz mag Onana minder bescheiden zijn. “Ik snap niet zo goed wat Andre daarmee bedoelt, want hij speelt Amin gericht in. Heel strak ook nog eens. Er komt wat geluk bij kijken dat het uiteindelijk een doelpunt wordt, maar die pass was gewoon goed.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >