Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Huntelaar ziet tegen Ajax voor Schalke 04 'klein voordeel'

Natuurlijk krijgt Klaas-Jan Huntelaar (33) de schijnwerpers op zich tijdens het Europese tweeluik tussen zijn huidige en voormalige club. Bankzitter, aflopend contract en veelvuldig gelinkt aan Ajax. “Laten we het bij de feiten houden.”

12 april 2017 - 11:00
UsershyraDesktopajax_dataimages039caab43241e8ccd250e9267a5ed158_normal
Het is vechten voor je plekkie, ook voor Huntelaar. © Pro Shots

Door Sander Zeldenrijk

Veel zin in interviews lijkt Huntelaar na de Kohlenpott-derby (1-1) niet te hebben. Best begrijpelijk, zijn rol bleef als invaller beperkt tot vijf minuten, hoewel hij in de slotfase bijna nog de winnende treffer maakte. Uit het zicht van het Duitse journaille maakte de 92-voudig Ajacied voor Ajax Life een paar minuten vrij.

Klaas, hoe is het met je?
“Op zich wel goed. Ik ben helemaal fit, train al een poos mee, maar moet nu wachten op mijn minuten. Ik ben er al een tijdje klaar voor.”

Je viel gretig in. Afgaande op de reactie van de fans ben je hier nog steeds de populairste speler. Wat doet dat met je?
“Ik speel hier natuurlijk al een tijdje en heb het een en ander bij de supporters opgebouwd. Ze gunnen me ook dat ik weer terugkom. Dat zal allemaal meespelen. Maar goed, dat is wat ik zelf ook wil. Daar train ik hard voor.”

Alleen Europees succes lijkt jullie seizoen nog te kunnen redden. Wat verwacht jij van de confrontaties met Ajax?
“Plaatsing voor de Champions League zal via de competitie inderdaad lastig worden. Normaal gesproken denk ik dat wij een klein voordeel hebben. We spelen in een betere competitie en kunnen daardoor meer wedstrijden op een hoger niveau spelen. We hebben als ploeg meer ervaring, al hebben we ook wel wat jonge spelers. Dat laatste kun je denk ik tegen elkaar wegstrepen. Wat mezelf betreft, laat ik alles gewoon over me heen komen. Ik focus me op de wedstrijd, maar probeer er ook van te genieten.”

De trainer wisselde dit seizoen al geregeld van systeem. 3-5-2, 5-3-2, 4-3-3 en nu weer 4-2-3-1. Vandaag creëren jullie voorin tamelijk weinig en om iets te forceren, wisselt de coach een spits voor een spits?
“Dat is de keus van de trainer. Ik denk dat het Duitse voetbal iets behoudender is dan het Nederlandse, zoals je dat bij Ajax gewend bent. De trainer vertelde me dat hij mij niet in een 5-3-2-systeem zag, maar nu heeft hij het weer omgezet dus wie weet. We hebben een grote selectie en soms zitten er ook internationals op de tribune. Het is hier vechten voor je plekkie.”

Er is al veel gezegd en geschreven over je toekomst. Je contract loopt af, je speelt niet, je wordt gelinkt aan Ajax. Als je dat allemaal optelt, maakt het deze Europese kwartfinale wel speciaal, toch?
“Het is inderdaad wel een aparte situatie, maar het is te vroeg om nu te speculeren. Laten we het maar even bij de feiten houden. Ik zit hier nu zeven jaar en dien mijn contract uit. Ik heb het hier naar mijn zin, maar zoals de situatie nu is, is het wel even schakelen.”

Voor onze volledige voorbeschouwing op Ajax - Schalke 04, verwijzen we naar onze krant. Ontvang je die nog niet? Sluit je dan snel aan!

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >