Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Ligt zegt na verloren strijd sorry tegen Ajaxsupporters

Matthijs de Ligt is een goed joch. En bijzonder bovendien. Als je op je zeventiende zo belangrijk kunt zijn voor Ajax, dan ben je een speciale. Zeker als je ook nog eens weet wat er omgaat in de hoofden van de supporters.

24 april 2017 - 14:26
UsershyraDesktopajax_dataimages86a5b7734f33cd8f1b5314b9d3191459_normal
Heel netjes van De Ligt, maar sorry zeggen hoeft natuurlijk niet. © Pro Shots

Van vreugde naar verdriet. Dat is kort samengevat de achtbaan van emoties waarin Ajacieden deze paar dagen hebben plaatsgenomen. Het ene moment bereik je de halve finales van de Europa League, het andere moment is de kans op de titel verkeken.

De Ligt heeft recent al een paar mooie uitspraken gedaan en zat vroeger – nou ja, een paar jaartjes terug hooguit – zelf op de tribunes van de Amsterdam Arena. Hij weet hoe supporters redeneren. Dat is goed, zulke spelers zie je graag bij je club.

Ondanks de nederlaag tegen PSV (1-0) was er vrijwel geen supporter boos. De Ligt is goed te spreken over de wijze waarop het teleurgestelde uitvak reageerde toen de spelers de hoek met 1400 supporters opzochten.

“Als Ajax zijnde moet je kampioen worden, maar dat worden we dit jaar niet. Dat is, dat is… Ja, verschrikkelijk. Hier voetbal je een heel seizoen voor. Als je kijkt naar de titelrace is het voor ons een verloren jaar,” aldus De Ligt voor de camera van AT5.

“We gingen naar de supporters en die klapten. Maar ik ben blij dat we de supporters mee hebben en dat ze trots op ons zijn. Ik wil de fans bedanken voor vandaag. Ze waren een geweldige steun. We hebben niet gegeven wat ze verdienen, dat spijt ons, maar ik heb echt respect voor ze.”

Klik hier om de reactie van het uitvak in Eindhoven te bekijken. Overigens geeft die reactie van de supporters prima aan dat excues nergens voor nodig zijn, maar netjes blijft het van De Ligt.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >