Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz weet niet of hij goed dan wel slecht AZ treft

Doorpakken luidt het devies in Amsterdam! Als Ajax in de eredivisie nog iets voor elkaar wil krijgen, moet het zes keer winnen. En veel scoren. Dus moet AZ woensdag aan de kant worden gezet. De grote vraag is hoeveel moeite dit gaat kosten.

04 april 2017 - 17:55
UsershyraDesktopajax_dataimages7bb816e0b7c455437010be2b1c1c7f93_normal
AZ als tegenstander is voor Bosz moeilijk te peilen. © De Brouwer

AZ is weliswaar de nummer zes, maar het is moeilijk te peilen wat voor prestaties de Alkmaarders op de mat leggen. De ‘heenwedstrijd’ eindigde 2-2 in een spektakel dat alles in zich had en vooral werd gekenmerkt door wisselvalligheid.

Het ene moment was AZ goed, het andere moment slecht. Dat is nog steeds zo. Voor Ajax gold die dag precies hetzelfde, maar inmiddels lijkt de ploeg van Bosz progressie te boeken. “De ene keer heel goed, de andere keer weer matig. Dat kenmerkt AZ dit seizoen,” aldus de Ajaxtrainer.

“Iedereen heeft kunnen zien dat Ajax gedurende het seizoen is gegroeid. In onze manier van spelen, de vastigheden in ons spel en het druk zetten. In eigenlijk alle aspecten zoals we bij Ajax willen spelen.”

Dat klinkt als hosanna, terwijl Ajax recent tegen FC Groningen en Excelsior bepaald niet thuis gaf. Bosz rondt zijn oordeel naar boven af. “Na de winterstop hebben we een uitstekende reeks neergezet met lastige uitwedstrijden die we allemaal hebben gewonnen. We laten het in de topwedstrijden zien, maar gelukkig ook in andere wedstrijden.”

En nu moet Ajax zorgen dat er drie punten worden gepakt ten koste van AZ, dat aantreedt zonder Ron Vlaar. De verdediger kan geen midweekse wedstrijden aan en wordt gespaard. Desondanks is er respect. Bosz: “AZ speelt altijd wel in de subtop en schurkt tegen de top aan, dat doen ze ieder jaar wel.”

Let op: de aftrap van Ajax - AZ is een paar uurtjes verplaatst. We beginnen om 20.45 uur!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >