Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz vindt keuze Dolberg / Traoré een 'heerlijk probleem'

Het gaat te ver om te stellen dat Kasper Dolberg niet wordt gemist. Maar Ajax kan best even zonder hem, zo blijkt. Zeker als Bertrand Traoré speelt zoals hij deze week doet. Het wordt nog een hele opgave om een spits te nomineren als beiden fit zijn, maar zulke problemen heeft Peter Bosz graag.

09 april 2017 - 11:12
UsershyraDesktopajax_dataimagesd28358234dbcc33372f155c0ed6dd7cc_normal
Traoré schuift tegen NEC twee ballen binnen. © Pro Shots

Ajax haalde Traoré in de zomer binnen als zijn gewenste spits, maar al snel kwam Dolberg als nummer negen te spelen en hoewel er voorzichtig met hem moest worden omgesprongen, speelde hij bijna alles. De huurling van Chelsea moest uitwijken naar rechts en kwam onder vuur te liggen.

Ondanks mindere optredens hield Bosz vertrouwen in Traoré en dat lijkt zich uit te betalen op de momenten dat het nodig is, zoals zaterdag tegen NEC (1-5). De opgeleefde aanvaller maakte twee doelpunten en wandelde regelmatig door de Nijmeegse defensie.

“Ik kijk wat er gebeurt op het veld en beoordeel Traoré daarop. Dat doe ik bij hem en bij alle andere spelers. Een schouderklopje na zijn wissel? Dat probeer ik aan al mijn spelers te geven, Bertrand is geen uitzondering,” aldus Bosz voor de camera van de NOS.

“Van mijn relatie met Traoré hebben jullie meer een probleem gemaakt dan ik. Jullie berichten er toch over, of vergis ik me erin,” vraagt de trainer zich hardop af. Zodra het om Traoré gaat, voelt Bosz zich snel aangevallen. Dat is al langer aan de gang.

“Als ik word gewisseld, geef ik de trainer een hand. Dat lijkt me normaal. Alles is duidelijk, maar een vaderfiguur? Nee, dat is de trainer niet voor me. We hebben een professionele relatie. Ik zie hem bij Ajax, verder niet. Dat lijkt me duidelijk,” voegt Traoré op zijn beurt toe.

De volgende vraag dient zich nu aan: moet een herstelde Dolberg tegen Schalke 04 direct terug in de spits, of loopt het met Traoré en deze flanken ook prima? Bosz: “We bekijken het met Kasper al een tijdje van dag tot dag. Het gaat iets beter, maar je moet honderd procent fit zijn wil je bij ons kunnen spelen, vanwege onze manier van spelen.”

“Als Dolberg fit is – want die voorwaarde geldt ook voor hem – zijn dit toch heerlijke problemen voor een trainer? Beter dan dat ik denk: oh God, wie moet ik nu weer eens opstellen? Ik vind het prima.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >